Gambia

Vliegen naar Gambia (Banjul) vanaf Schiphol Amsterdam duurt ongeveer 6 uur.

Heb ik een vaccinatie nodig?Moet ik Malaria pillen nemen?Moet ik een visum aanvragen?Waar kan ik mee betalen?Heb ik een reisstekker nodig?

Banjul 6 uur

Visum

Voor uw bezoek aan Gambia is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

In Gambia komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Gambia

Voor uw reis naar Gambia bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Gele Koorts (€ 33,90)
  • Hepatitis A (volw. € 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Hepatitis B, Rabies, TBC, Meningitis en Buiktyfus noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

In heel Gambia komt Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor Gambia wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Gambia wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type G. Stekker type GIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op stopcontacten in Gambia. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Veel reizigers naar Gambia kiezen voor een zogenaamde Powercube. Dit is een reisstekker die in vrijwel alle landen kan worden aangesloten. De Powercube heeft, in tegenstelling tot gewone reisstekkers, vier stopcontacten. U kunt dus vier apparaten gelijktijdig aansluiten. Daarnaast heeft de Powercube ook een 2 usb en 1 IEC aansluitingen. Op de IEC aansluiting kunt u eenvoudig de voedingskabel voor een laptop, computer of beeldscherm aansluiten.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is deze multifunctionele reisstekker ideaal. Maar ook thuis kan de Powercube praktisch worden ingezet als stekkerdoos. Heeft u aan één aansluiting genoeg dan kunt u ook kiezen voor de Brennenstuhl Wereldreisstekker set. Deze reisstekker is net iets kleiner dan de Powercube en kan in ruim 150 landen (waaronder Gambia) worden gebruikt.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Gambia zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

 

 

Interessant artikel? Deel het! Een kleine moeite, een groot gebaar!
facebooktwittergoogle_pluslinkedin