Alexandria

Hoe lang is het vliegen naar Alexandria?

Vliegtijd naar Alexandria:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Alexandria 04 uur 35 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Alexandria – Egypte? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Alexandria is een visum benodigd. Zonder een visum zal u de toegang tot Egypte worden geweigerd. De visumplicht geldt zowel voor zakelijke als toeristische reizigers.

Een visum aanvragen is vaak een langdurig en bureaucratisch proces. Om uw visumaanvraag te bespoedigen, kunt u gebruik maken van de visummodule die u hier links in het scherm aantreft. Uw visumaanvraag zal snel en tijdig worden behandeld door de Visumcentrale, de specialist in visumaanvragen en legaliseringen. De service gaat ver. Niet alleen verzorgen zij al het papierwerk, ze kunnen indien gewenst zelfs het visum bij u thuis afleveren.

Vaccinatie

Er komen in Egypte meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg in Egypte veel minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor Egypte

Voor uw reis naar Alexandria bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Gele Koorts en Rabiës noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

 

Valuta

In Alexandria – Egypte kunt u betalen met de Egyptische Pond.

Euro’s omwisselen voor de Pond gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande groene knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta alt3 deel 1Buitenlandse valuta alt3 deel 2

Alleen wanneer u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisverzekering

Over het algemeen wordt Egypte als een veilige bestemming beschouwd. Geweld tegen toeristen of reizigers komt slechts sporadisch voor. Al neemt de kans om met geweld in aanraking te komen wel toe als u buiten uw vakantieresort komt.

Kleine criminaliteit zoals diefstal en zakken rollen komt wel zeer regelmatig voor. Vooral in de toeristische gebieden zijn buitenlanders een makkelijk slachtoffer. Draag daarom vooral geen opzichte sieraden en laat nooit zien dat u veel contant geld op zak draagt. Ook dure spullen zoals horloges en camera’s kunt u het beste uit het zicht bewaren. Komt u in gebieden waar u geen andere toeristen aantreft, neem dan uit voorzorg een taxi.

Omdat kleine criminaliteit grote (financiële) gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld wanneer uw dure camera wordt gestolen, doet u er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u, dat uw reis, meer gaat kosten dan u vooraf gepland had.

Indien u meer informatie wilt over een reisverzekering klik dan op onderstaande groene knop om naar de Reisverzekeringen vergelijker (HoyHoy) te gaan. Daar kunt u zelf alle reisverzekeringen van alle grote en bekende aanbieders, zoals onder andere Univé, Polis Direct, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer Achmea en de ANWB, vergelijken en die reisverzekering kiezen die het beste bij u past!

Reisverzekeringen vergelijken

De laatste maanden is het politiek onrustig geweest in Egypte. Dit is vooral merkbaar geweest in de hoofdstad Caïro en de grote steden. In de toeristische (bad)plaatsen wordt hier meestal weinig gemerkt. Reist u naar de grotere steden dan doet u er verstandig aan om grote menigten te ontwijken en goed de reisadviezen van de overheid en uw reisorganisatie op te volgen.

Vliegtickets

Er zijn momenteel geen aanbiedingen voor bestemming Alexandria – Egypte.

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen / praktische informatie

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen / pagina’s ook interessant voor u:

Caïro
Dahab
El Gouna
Hurghada
Luxor
Marsa Alam
Sharm el Sheikh
Taba (Taba Heights)