Vliegtijd naar Algerije

Hoe lang is het vliegen naar Algerije?

Vliegtijd naar Algerije:
Bestemming Vliegtijd naar Algerije Goedkope tickets
Algiers 02 uur 30 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Algerije is 2 uur en 30 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Algerije.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Algerije

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Algerije? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Algerije.

Hoe lang is het vliegen naar Algerije

Hoe lang het vliegen is naar Algerije wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Algerije kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Algerije beïnvloeden.

De vluchtduur naar Algerije wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar de Algiers bedraagt 2 uur en 30 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor Algerije nodig heeft?

Algerije heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot Algerije worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor Algerije nodig heeft, en vraag dit visum direct online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Vaccinatie

In Algerije komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Algerije

Voor uw reis naar Algerije bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Gele Koorts, Hepatitis B, TBC en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

In Algerije komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Hoe lang vliegen naar Algerije

Hoelang vliegen naar Algerije? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Algerije een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 3 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Algerije staat er om bekend dat mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de Ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de Ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Algerije, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de Ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Algerije te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Algerije af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 3 uur.