Vliegtijd naar Amsterdam

Hoe lang is het vliegen naar Amsterdam?

Vliegtijd naar Amsterdam:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Amsterdam Afhankelijk van uw vertrekpunt Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Amsterdam – Nederland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Amsterdam bereikt u via de internationale luchthaven Koninklijke Luchthaven Schiphol (internationaal ook bekend onder de naam Amsterdam Airport Schiphol).

Amsterdam Airport Schiphol
Deze luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer van Amsterdam. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Amsterdam bedraagt met de auto ongeveer 25 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Amsterdam Airport Schiphol vervoert jaarlijks ongeveer 65 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 80 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 300 bestemmingen. Onder andere KLM, Air France, British Airways, Corendon, Emirates en Etihad Airways vliegen op deze bestemming. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft een Airport Lounge waar u terecht kunt (Overzicht Airport Lounges Amsterdam).

De luchthaven beschikt over 5 start –en landingsbanen van 3400, 3500, 2010, 3450 en 3800 meter lang. Amsterdam Airport Schiphol is een luchthaven met uitstekende faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Er zijn onder andere winkels van America Today, G-Star, Suitsupply, Victoria’s Secret, Burberry en Swarovski op deze luchthaven aanwezig. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van Burger King, La Place, McDonald’s en Starbucks.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Enterprise, Budget, Europcar en Hertz hebben een balie waar u terecht kunt.

Amsterdam Airport Schiphol beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Amsterdam Airport Schiphol vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • YOTELAIR Amsterdam Schiphol
  • Mercure Hotel Schiphol

Het YOTELAIR Amsterdam Schiphol vindt u in Lounge 2 in de food court op het hoogste niveau in de directe omgeving van gates BCD59-87. Het heeft een onbekend aantal kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 4 uur. De kosten hiervoor bedragen 52 Euro. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, en-suite badkamer, airconditioning, baby bedje, bureau en roomservice. YOTELAIR Amsterdam Schiphol biedt daarnaast de volgende faciliteiten: Wake Up Call Service.

Het Mercure Hotel Schiphol vindt u achter de douane op de 1e verdieping van Lounge 3. Het bevindt zich direct tegenover de KLM Crown lounge (tussen gates E en F). Het heeft 32 kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 7 uur. De kosten hiervoor bedragen 103 Euro. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, koffie / thee faciliteiten, en-suite badkamer, airconditioning, baby bedje, bureau en roomservice. Mercure Hotel Schiphol biedt daarnaast de volgende faciliteiten: Wake Up Call Service.

Reisgidsen