Anchorage

Hoe lang is het vliegen naar Anchorage?

Vliegtijd naar Anchorage:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Anchorage 10 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Anchorage – Alaska? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Anchorage bereikt u via de internationale luchthaven Ted Stevens Anchorage International Airport.

Ted Stevens Anchorage International Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 11 kilometer van Anchorage. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Anchorage bedraagt met de auto ongeveer 15 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Ted Stevens Anchorage International Airport vervoert jaarlijks ongeveer 2,5 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 13 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 33 bestemmingen. Onder andere Alaska Airlines, American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines en PenAir vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 3 start –en landingsbanen van 3780, 3341 en 3231 meter lang. Ted Stevens Anchorage International Airport is een luchthaven met beperkte faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van Starbucks en McDonalds.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National en Thrifty hebben een balie waar u terecht kunt.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Anchorage en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Anchorage goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. En dat geldt ook als u zich gewoon makkelijk en vrij wilt kunnen verplaatsen. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Anchorage eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Anchorage kunt u boeken via Holidaycars. Deze aanbieder van huurauto’s heeft zeer lage tarieven en verzorgt huurauto’s voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Dit komt omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen betalings- of reserveringskosten berekend. Wijzigen of annuleren is gratis tot 48 uur voor het ophaaltijdstip. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Holidaycars.

Huurauto boeken

Eenvoudig boeken! Ruim 1 miljoen klanten gingen u voor!.

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Anchorage vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

 • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
 • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
 • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
 • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
 • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

U kunt in Anchorage een huurauto huren als u minimaal 20 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Vaak wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan liggen op ongeveer 30 euro per dag.

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Anchorage is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Anchorage.

Anchorage wordt vaak aangevlogen vanuit Reykjavik, Chicago en Dallas. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

 • De vliegtijd van Chicago naar Anchorage is 6 uur en 30 minuten.
 • De vliegtijd van Dallas naar Anchorage is 6 uur en 55 minuten.
 • De vliegtijd van Frankfurt naar Anchorage is 10 uur en 25 minuten.
 • De vliegtijd van Minneapolis naar Anchorage is 5 uur en 45 minuten.
 • De vliegtijd van Reykjavik naar Anchorage is 7 uur en 35 minuten.
 • De vliegtijd van Seattle naar Anchorage is 3 uur en 20 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Anchorage is een visum nodig, namelijk een elektronische reistoestemming. Deze toestemming wordt vaak afgekort als een ESTA (Electronic System for Travel Authorization). U kunt uw ESTA aanvragen via esta.cpb.dhs.gov. Een ESTA is 2 jaar geldig en kan voor meerdere reizen naar Alaska (de Verenigde Staten) worden gebruikt. Is uw paspoort korter dan 2 jaar gelding dan geldt dit automatisch ook voor uw ESTA. Uw ESTA wordt namelijk gekoppeld aan uw paspoort. Het aanvragen van de elektronische reistoestemming kost $ 14,00. Betalen kan uitsluitend met een credit card. Uw aanvraag is pas afgerond nadat u per email een bevestiging of afkeuring van uw aanvraag heeft ontvangen.

Vaccinatie

Er komen in Alaska meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg in Alaska veel minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor Alaska

Voor uw reis naar Anchorage bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

 • DTP (€ 23,30)
 • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

 
Hoe lang van tevoren moet u vaccinaties halen voor uw reis naar Anchorage
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u al binnen 2 weken op reis naar Anchorage dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden, omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Valuta

In Anchorage – Alaska (de Verenigde Staten) kunt u betalen met de Amerikaanse Dollar.

Euro’s omwisselen voor de Dollar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta alt3 deel 1Buitenlandse valuta alt3 deel 2

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Vliegtickets en vakanties

Veiligheid

Reisgidsen