Vliegtijd naar Aruba

Hoe lang is het vliegen naar Aruba?

Vliegtijd naar Aruba:
Bestemming Vliegtijd naar Aruba Goedkope tickets
Oranjestad 9 uur 45 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Aruba is 9 uur en 45 minuten.
Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Aruba

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Aruba? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op Aruba.

Hoe lang is het vliegen naar Aruba

Hoe lang het vliegen is naar Aruba wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Aruba kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Aruba beïnvloeden.

De vluchtduur naar een bestemming wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend, zal wel uw totale reisduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Aruba is 15 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Aruba is geen visum benodigd.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Aruba is een vaccinatie niet verplicht. Vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht als u, in zeven dagen voorafgaand aan uw bezoek,  in een gele koorts land bent geweest.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Malaria

Op Aruba komt geen Malaria voor.

Hoe lang vliegen naar Aruba

Hoelang vliegen naar Aruba? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Aruba een vliegduur heeft van 9 uur en 45 minuten. Eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Op Aruba kan worden betaald met de Aruban Florin (Afkorting: AWG, symbol Æ). De Florin is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 500, 100, 50, 25 en 10 Florin. 1 Florijn bestaat uit 100 cent. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 5, 2,5 en 1 florijn en 50, 25, 10 en 5 centen.

Pinnen in Aruba is mogelijk indien uw pinpas het CIRRUS logo heeft.. U vindt pinautomaten bij luchthavens, hotels en banken. De kwaliteit van de pinautomaten in Aruba is goed. Het komt slechts beperkt voor dat pinautomaten leeg of defect zijn. Door het aantal pinautomaten moet het altijd mogelijk zijn om contant geld op te nemen.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards op Aruba
Op Aruba zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

Op Aruba wordt gebruik gemaakt van verschillende typen stopcontacten, namelijk typen A, B en F. In Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Stekkers type A B en F De stekkers van uw apparaten en elektronica zullen daardoor in de meeste gevallen niet passen op stopcontacten op Aruba. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig. Alleen wanneer u een stopcontact van type F aantreft, heeft u geen reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Aruba kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Aruba zijn als volgt:

Voltage Frequentie
120 Volt 60 Hz

Het Zikavirus op Aruba

Op Aruba komt het Zikavirus voor!

Het Zikavirus wordt overgedragen door muggen (de Gelekoortsmug of de Denguemug) en veroorzaakt Zikakoorts. Er zijn ook aanwijzingen dat het Zikavirus seksueel overdraagbaar is. Het Zikavirus verloopt bij de meeste besmettingen vrij mild en gaat gepaard met acute koorts, gewrichtspijn, ontstekingen aan de ogen, huiduitslag en soms hoofdpijn en diarree. Sinds kort wordt het Zikavirus echter steeds vaker in verband gebracht met het syndroom van Guillain-Barré en Microcefalie.

Bij het syndroom van Guillain-Barré is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen. De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en de aangezichtsspieren verlamd kunnen raken.

Microcefalie wordt gekenmerkt door een te kleine schedel bij pasgeborenen. Hierdoor kunnen de hersenen zich niet goed ontwikkelen, met als gevolg een verstandelijke beperking die in het ergste geval kan leiden tot een ernstige verstandelijke handicap. Ook de motorische ontwikkeling kan achterblijven en er kunnen afwijkingen aan de organen optreden. Microcefalie kan niet worden genezen. Het Zikavirus is dan ook een groot risico voor zwangere vrouwen. Het reizen naar landen waar het Zikavirus voorkomt, zoals Aruba, wordt zwangere vrouwen dan ook afgeraden.

Tijdens uw verblijf op Aruba dient u onderstaande preventieve maatregelen in acht te nemen:

  • Slaap zoveel mogelijk onder een geïmpregneerde klamboe. (Klamboe bestellen)
  • Smeer onbedekte huid in met DEET. (DEET bestellen)
  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag hoe lang is het vliegen naar Aruba te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Aruba af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van 9 uur en 45 minuten.