Vliegtijd naar Australië

Hoe lang is het vliegen naar Australië?

Vliegtijd naar Australië:
Bestemming Vliegtijd naar Australië Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Adelaide 19 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Alice Springs 18 uur 00 minuten
Brisbane 19 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Cairns 18 uur 10 minuten
Canberra 20 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Darwin 16 uur 35 minuten
Hobart 20 uur 55 minuten
Melbourne 20 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Perth 17 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Surfers Paradise 19 uur 45 minuten
Sydney 20 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Australië is ongeveer 19 uur. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Australië. Het verschil in vliegtijd tussen de oost en westkust van Australië bedraagt enkele uren.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Australië

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Australië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Australië.

Hoe lang is het vliegen naar Australië

Hoe lang het vliegen is naar Australië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Australië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Australië beïnvloeden.

De vluchtduur naar een bestemming wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend, zal wel uw totale reisduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Darwin is 16 uur en 35 minuten, maar naar Melbourne doet u er ruim 3 uur langer over. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Meer informatie over: Australië

Visum

Om Australië te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot Australië worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Australië is een vaccinatie niet verplicht. Vaccinatie tegen gele koorts wordt vaak wel aangeraden, maar de kans dat u deze infectie oploopt in Australië is zeer beperkt. (Gele koorts is een infectieziekte veroorzaakt door het gelekoortsvirus dat door muggen wordt verspreid).

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Meer informatie over: Australië

Hoe lang vliegen naar Australië

Hoelang vliegen naar Australië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Australië een vliegduur heeft van tussen de 17 en 21 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Australië

Het prijspeil in Australië ligt ongeveer 13% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Australië ongeveer 113 Euro moet betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Australië zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 13% gedaald. Met deze daling behoort Australië tot de 30 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Australië tot de 20 duurste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Australische Dollar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Meer informatie over: Australië

Vliegtickets

Vindt nu de meest complete reizen naar Australië bij Kuoni. Kuoni staat al jarenlang bekend als de onbetwiste specialist op het gebied van complete en betaalbare vakanties naar Australië.

Hieronder treft u het complete aanbod van vakanties naar Australië aan:

[display_pages store=”250″][user_pages store=”250″]

[display_multi store=”250″]

[display_pages store=”250″][user_pages store=”250″]

Meer informatie over: Australië

Welke cruises vertrekken er vanuit Australië

Australië is een populair vertrekpunt voor cruiseschepen. Onderstaande steden zijn populaire vertrekhavens. Klik op de naam van de stad voor meer informatie over de mogelijkheden cruises.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Australië staat er om bekend dat mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Australië, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Meer informatie over: Australië

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Australië wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type I. Stekker type IIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op stopcontacten in Australië. U heeft hiervoor dus altijd een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Australië kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Australië zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Meer informatie over: Australië

Reisgidsen

Meer informatie over: Australië

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Australië?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Australië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 17 en 21 uur.