Bangalore

Hoe lang is het vliegen naar Bangalore?

Vliegtijd naar Bangalore:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Bangalore 10 uur 20 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Bangalore – India? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Bangalore

Hoe lang het vliegen is naar Bangalore wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Bangalore kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Bangalore beïnvloeden.

De vluchtduur naar Bangalore wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Bangalore is 10 uur en 20 minuten. Voor uitgebreide informatie over Bangalore leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Bangalore bereikt u via de internationale luchthaven Kempegowda International Airport Bengaluru.

Kempegowda International Airport Bengaluru
Kempegowda International Airport Bengaluru ligt op ongeveer 35 kilometer van Bangalore. De transfertijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Bangalore bedraagt ongeveer 50 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte en het gekozen vervoersmiddel.

Kempegowda International Airport Bengaluru verwerkt jaarlijks 16 miljoen passagiers. Deze passagiers reizen van –en naar 60 bestemmingen. Er zijn 40 luchtvaartmaatschappijen die een verbinding met deze luchthaven onderhouden, waaronder Etihad Airways, Virgin Atlantic Airways, Alitalia, KLM en Air France.

De luchthaven beschikt over 1 start –en landingsbaan van 4.100 meter lang. Deze baan is geschikt voor de allergrootste vliegtuigen. De faciliteiten van de luchthaven zijn goed en gericht op zowel toeristische als zakelijke reizigers. De terminal beschikt over een ruim aanbod van horeca, waaronder vestigingen van KFC, Subway en Taste of India Express. Als u wilt shoppen dan kunt u onder andere terecht bij winkels van Zwoosh, Relay en O2 SPA.

Kempegowda Bengaluru International Airport beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Bengaluru International Airport vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • Plaza Premium Airport Transit Hotel

Het Plaza Premium Airport Transit Hotel vindt u op de 2e verdieping van terminal 1 in de zone voor binnenlandse vluchten, in de buurt van Check-in Counter 1. Het heeft 20 kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 3 uur. De kosten hiervoor bedragen 2500 INR. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, koffie / thee faciliteiten, en-suite badkamer, airconditioning en een bureau.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Bangalore is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Bangalore.

Bangalore wordt vaak aangevlogen vanuit Istanbul, Mumbai en Parijs. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden én die van andere hubs:

  • De vliegtijd van Frankfurt naar Bangalore is 10 uur.
  • De vliegtijd van Istanbul naar Bangalore is 7 uur en 35 minuten.
  • De vliegtijd van Mumbai naar Bangalore is 1 uur en 20 minuten.
  • De vliegtijd van Parijs naar Bangalore is 10 uur en 30 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Visum

Voor uw bezoek aan Bangalore is een visum nodig. De aanvraagprocedure voor visa is op 22 juni 2014 verscherpt. U dient uw visumaanvraag persoonlijk in te dienen bij BLS International. Dit is het servicecentrum van de Indiase ambassade. U vindt vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Voor meer informatie bezoekt u de website van BLS International.

Vaccinatie

In India komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!
Vaccinaties voor India

Voor uw reis naar Bangalore bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A en B (€ 63,80)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Rabiës en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

In India komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Valuta

In Bangalore – India kunt u betalen met de Roepie/ Rupiah.

Euro’s omwisselen voor de Roepie gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Vliegtickets en vakanties

Vindt nu de goedkoopste vakanties naar Bangalore bij Tui en Tenzing Travel (voorheen Kuoni). Tui en Tenzing Travel zijn dé specialisten op het gebied van reizen naar Bangalore. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven.

Hieronder treft u het complete aanbod van vliegtickets en complete vakanties naar Bangalore aan.

Reisverzekering

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen / praktische informatie

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen / pagina’s ook interessant voor u:

Chennai
Haiderabad
Calcutta
Mumbai
New Delhi