Vliegtijd naar België

Hoe lang is het vliegen naar België?

Vliegtijd naar België:
Bestemming Vliegtijd naar België Goedkope tickets
Brussel / Charleroi 00 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Antwerpen 00 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar België is 30 minuten.

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: België? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in België.

Vliegen vanaf Brussel

Bent u op zoek naar goedkope vliegtickets of complete reizen waarbij u vertrekt vanaf Brussel? Gebruik dan onderstaande module om alle aanbieders van vluchten vanaf Brussel te vergelijken!

Vliegen vanaf België is vrijwel altijd goedkoper dan wanneer u vertrekt vanaf Schiphol. Dit komt onder andere door de hogere kosten die Schiphol doorberekend aan de luchtvaartmaatschappijen.

Vertrekt u vanaf Brussel Airport en wilt u de vliegduur naar uw bestemming bepalen? Klik dan op onderstaande link:

Vertrekt u vanaf Brussel Airport klik hier.

Brussel 30 minuten

Visum

Voor uw bezoek aan België is geen visum nodig.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan België zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In België komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

België staat er om bekend dat mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar België, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Prijzen in België

Het prijspeil in België ligt ongeveer 14% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in België ongeveer 14 Euro meer moet betalen.

De prijzen in België zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 19% gedaald. Met deze daling behoort België tot de 20 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort België tot de 20 duurste landen ter wereld.

Reisgidsen