Vliegtijd naar Bonaire

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Vliegtijd naar Bonaire:
Bestemming Vliegtijd naar Bonaire Goedkope tickets
Bonaire (Kralendijk) 10 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Bonaire is 10 uur.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Bonaire

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Bonaire – Nederland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Bonaire bereikt u via de internationale luchthaven Flamingo International Airport.

Flamingo International Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 16 kilometer van Bonaire. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Bonaire bedraagt met de auto ongeveer 9 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Flamingo International Airport vervoert jaarlijks ongeveer 1 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 8 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 5 bestemmingen. Onder andere Delta Air Lines, KLM, TUI fly Netherlands, United Airlines en Insel Air vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 1 start –en landingsbaan van 2880 meter lang. Flamingo International Airport is een luchthaven met zeer beperkte faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Budget, Hertz, PB, Everts en Avis hebben een balie waar u terecht kunt.

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Bonaire is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Bonaire.

Bonaire wordt vaak aangevlogen vanuit Paramaribo. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

  • De vliegtijd van Paramaribo naar Bonaire is 2 uur en 40 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Museum Belua (Yenny’s Art Museum)
Het Museum Belua (Yenny’s Art Museum) op Bonaire is geopend in 1936 en trekt jaarlijks 300.000 bezoekers. In het Museum Belua vindt u onder andere de volgende kunstvormen en exposities: Openlucht poppen museum, aangevuld met veel meubels, keukengerei en muurdecoraties.

Het Museum Belua vindt u in Kralenijk. De afstand vanaf het centrum naar het Museum Belua (Yenny’s Art Museum) is ongeveer 1 kilometer. U bereikt het museum in een paar minuten. Het Museum Belua is het hele jaar door geopend.

Museum Bonaire
Het Museum Bonaire op Bonaire is opende haar deuren in 1988. In het Museum Bonaire vindt u exposities over antieke meubels, huishoudelijke artikelen, landbouwgereedschap, maritieme navigatieapparatuur, muziekinstrumenten, antieke vuurwapens, een indrukwekkende schelpverzameling en archeologische ontdekkingen.

Het Museum Bonaire vindt u in Kralendijk. De afstand vanaf het centrum naar het Museum Bonaire is beperkt. U bereikt het museum in 10 minuten. Het Museum Bonaire is het hele jaar door op werkdagen geopend.

De openingstijden zijn van 10:00 uur tot 12:00 uur en van 13:30 en 17:00 uur. Afhankelijk van het seizoen en feestdagen kunnen de openingstijden afwijken.