Vliegtijd naar Brazilië

Hoe lang is het vliegen naar Brazilië?

Vliegtijd naar Brazilië:
Bestemming Vliegtijd naar Brazilië Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Belo Horizonte 12 uur 00 minuten
Brasilia 11 uur 45 minuten
Fortaleza 10 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Porto Alegre 13 uur 25 minuten
Rio de Janeiro 12 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Salvador 10 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Sao Paulo 12 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Brazilië is 11 uur en 30 minuten. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Brazilië.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Brazilië

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Brazilië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Brazilië.

Hoe lang is het vliegen naar Brazilië

Hoe lang het vliegen is naar Brazilië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Brazilië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Brazilië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Brazilië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Rio de Janeiro bedraagt 12 uur en 15 minuten, maar naar São Paulo doet u er minimaal 10 minuten langer over. De hoofdstad Brasilia bereikt u in een vliegtijd van 11 uur en 45 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Brazilië is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

In Brazilië komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Brazilië 

Voor uw reis naar Brazilië bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)
  • Gele Koorts (€ 33,90)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B, en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Hoe lang van tevoren vaccinaties halen voor Brazilië
Op basis van de drie hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u binnen 2 weken al op reis naar Brazilië dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

In Brazilië komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Hoe lang vliegen naar Brazilië

Hoelang vliegen naar Brazilië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Brazilië een vliegduur heeft van tussen de 10 en 14 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Brazilië staat er om bekend dat mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Brazilië, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Prijzen in Brazilië

Het prijspeil in Brazilië ligt ongeveer 26% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Brazilië ongeveer 26 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Brazilië zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 22% gedaald. Met deze daling behoort Brazilië tot de 15 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Brazilië tot de 10 duurste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

In Brazilië kan worden betaald met de Real (Afkorting: BRL, symbool: R$). De Real is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 100, 50, 10 , 5, 2 en 1 Real. 1 Real bestaat uit 100 Centavos. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 1 Real en 50, 25, 10, 5 en 2 Centavos.

Euro’s omwisselen voor de Real gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande groene knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Brazilië kent een uitgebreid netwerk van pinautomaten. Pinnen in Brazilië is dan ook uitstekend mogelijk. U vindt pinautomaten in alle grote steden en zelfs op het platteland. In Brazilië komt het wel regelmatig voor dat de pinautomaten een communicatiefout geven waarbij geen contant geld wordt uitgegeven. Soms wordt in dat geval wel gewoon geld van uw rekening afgeschreven. Indien u deze situatie ervaart, kunt u het beste contact opnemen met uw bank. Door het grote aantal pinautomaten moet het altijd mogelijk zijn om geld te pinnen.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet altijd mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in Brazilië
In Brazilië zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard.
• Al uw aankopen vallen onder de standaard verzekering van 180 dagen.
• Gespreid afbetalen is mogelijk.
• U krijgt online inzicht in al uw transacties.
• U kiest zelf in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Wilt u nu uw Visa Greencard aanvragen klik dan hier!

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Brazilië wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type N. Stekker type NIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Stopcontacten van het type N vindt u uitsluitend in Brazilië. U kunt uw apparaten zonder een verloop of reisstekker niet aansluiten op dit type stopcontact. U zult voorafgaand aan uw reis een reisstekker moeten aanschaffen, indien u van uw apparaten (bijv. opladers) gebruik wenst te maken.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Brazilië kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Brazilië zijn als volgt:

Voltage Frequentie
127 of 220 Volt 60 Hz

Het Zikavirus in Brazilië

In Brazilië komt het Zikavirus voor!

Het Zikavirus wordt overgedragen door muggen (de Gelekoortsmug of de Denguemug) en veroorzaakt Zikakoorts. Er zijn ook aanwijzingen dat het Zikavirus seksueel overdraagbaar is. Het Zikavirus verloopt bij de meeste besmettingen vrij mild en gaat gepaard met acute koorts, gewrichtspijn, ontstekingen aan de ogen, huiduitslag en soms hoofdpijn en diarree. Sinds kort wordt het Zikavirus echter steeds vaker in verband gebracht met het syndroom van Guillain-Barré en Microcefalie.

Bij het syndroom van Guillain-Barré is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen. De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en de aangezichtsspieren verlamd kunnen raken.

Microcefalie wordt gekenmerkt door een te kleine schedel bij pasgeborenen. Hierdoor kunnen de hersenen zich niet goed ontwikkelen, met als gevolg een verstandelijke beperking die in het ergste geval kan leiden tot een ernstige verstandelijke handicap. Ook de motorische ontwikkeling kan achterblijven en er kunnen afwijkingen aan de organen optreden. Microcefalie kan niet worden genezen. Het Zikavirus is dan ook een groot risico voor zwangere vrouwen. Het reizen naar landen waar het Zikavirus voorkomt, zoals Brazilië, wordt zwangere vrouwen dan ook afgeraden.

Tijdens uw verblijf in Brazilië dient u onderstaande preventieve maatregelen in acht te nemen:

  • Slaap zoveel mogelijk onder een geïmpregneerde klamboe. (Klamboe bestellen)
  • Smeer onbedekte huid in met DEET. (DEET bestellen)
  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Brazilië te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Brazilië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 10 en 14 uur.