Busan

Hoe lang is het vliegen naar Busan ?

Vliegtijd naar Busan :
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Busan 11 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Busan – Zuid Korea? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Busan

Hoe lang het vliegen is naar Busan wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Busan kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Busan beïnvloeden.

De vluchtduur naar Busan wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Busan is 11 uur en 25 minuten. Voor uitgebreide informatie over Busan leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Busan bereikt u via de internationale luchthaven Gimhae International Airport.

Gimhae International Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Busan. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Busan bedraagt met de het openbaar vervoer ongeveer 32 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Gimhae International Airport vervoert jaarlijks ongeveer 7,5 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 30 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 80 bestemmingen. Onder andere China Airlines, China Eastern Airlines, China Southern Airlines, Korean Air en Philippine Airlines vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 2745 en 3200 meter lang. Gimhae International Airport is een luchthaven met goede faciliteiten. Er is een mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Er is onder andere een winkel van Samsung aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van 7-Eleven en Dunkin’ Donuts.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Jeju , Kumho, Samsung en Tongilro hebben een balie waar u terecht kunt.