Calcutta (Kolkata)

Hoe lang is het vliegen naar Calcutta?

Vliegtijd naar Calcutta:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Calcutta 10 uur 10 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Calcutta (ook bekend onder de naam Kolkata) – India? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Calcutta

Hoe lang het vliegen is naar Calcutta wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Calcutta kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Calcutta beïnvloeden.

De vluchtduur naar Calcutta wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Calcutta is 10 uur en 10 minuten. Voor uitgebreide informatie over Calcutta leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Calcutta bereikt u via de internationale luchthaven Netaji Subhash Chandra Bose International Airport.

Netaji Subhash Chandra Bose International Airport
Netaji Subhash Chandra Bose International Airport ligt op ongeveer 15 kilometer van het centrum van Calcutta. De transfertijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Calcutta bedraagt ongeveer 40 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte en het gekozen vervoersmiddel.

Netaji Subhash Chandra Bose International Airport verwerkt jaarlijks 5 miljoen passagiers. Deze passagiers reizen van –en naar 50 bestemmingen. Er zijn ongeveer 30 luchtvaartmaatschappijen die een verbinding met deze luchthaven onderhouden, waaronder Air Canada, Emirates, Etihad Airways, Virgin Atlantic en Air India

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 3.650 en 2.400 meter lang, en 2 terminals. De faciliteiten van de luchthaven zijn goed en gericht op zowel toeristische als zakelijke reizigers. De terminal beschikt over een ruim aanbod van horeca en winkels

Netaji Subhash Chandra Bose International Airport beschikt niet over een transit hotel. Wel kunt u 24 uur lang gebruik maken van de BICA lounge.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Calcutta (Kolkata) is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Calcutta.

Calcutta wordt vaak aangevlogen vanuit Doha, Mumbai en Dubai. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden én die van andere hubs:

  • De vliegtijd van Doha naar Calcutta is 4 uur en 45 minuten.
  • De vliegtijd van Mumbai naar Calcutta is 2 uur en 10 minuten.
  • De vliegtijd van Dubai naar Calcutta is 4 uur en 20 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Calcutta is een visum nodig. De aanvraagprocedure voor visa is op 22 juni 2014 verscherpt. U dient uw visumaanvraag persoonlijk in te dienen bij BLS International. Dit is het servicecentrum van de Indiase ambassade. U vindt vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Voor meer informatie bezoekt u de website van BLS International.

Vaccinatie

In India komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!
Vaccinaties voor India

Voor uw reis naar Calcutta bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A en B (€ 63,80)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Rabiës en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

In India komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Valuta

In Calcutta – India kunt u betalen met de Roepie/ Rupiah.

Euro’s omwisselen voor de Roepie gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Vliegtickets en vakanties

Vindt nu de goedkoopste vakanties naar Calcutta bij Tui en Tenzing Travel (voorheen Kuoni). Tui en Tenzing Travel zijn dé specialisten op het gebied van reizen naar Calcutta. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven.

Hieronder treft u het complete aanbod van vliegtickets en complete vakanties naar Calcutta aan.

Reisverzekering

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen / praktische informatie

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen / pagina’s ook interessant voor u:

Bangalore
Chennai
Haiderabad
Mumbai
New Delhi