Vliegtijd naar Canada

Hoe lang is het vliegen naar Canada?

Vliegtijd naar Canada:
Bestemming Vliegtijd naar Canada Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Calgary 09 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Montreal 08 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Ottawa 08 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Quebec 09 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Toronto 08 uur 40 minuten Vlucht zoeken
Vancouver 10 uur 30 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Canada is tussen de 8 en 11 uur. De vliegtijd is sterk afhankelijk van uw bestemming in Canada. Tussen de oost en westkust zit ongeveer 3 uur vliegtijd.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Canada

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Canada? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Canada.

Hoe lang is het vliegen naar Canada

Hoe lang het vliegen is naar Canada wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Canada kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Canada beïnvloeden.

De vluchtduur naar Canada wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Toronto is 8 uur en 40 minuten, maar naar Vancouver doet u er bijna 2 uur langer over. De hoofdstad Ottawa bereikt u in een vliegtijd van 08 uur en 10 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Hoe lang is het vliegen naar andere bestemmingen in Canada

Vliegtijd naar andere bestemmingen binnen Canada:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Charlottetown 09 uur en 45 minuten
Edmonton 10 uur 00 minuten
Halifax 07 uur 55 minuten
Kamloops 11 uur 10 minuten
Regina Saskatchewan 11 uur 20 minuten
Saskatoon Saskatchewan 11 uur 15 minuten
Terrace 12 uur 05 minuten
Thunder Bay 10 uur 20 minuten
Winnipeg 09 uur 00 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Visum

Om Canada te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum, de ETA (Electronic Travel Authorization). Zonder visum zal u de toegang tot Canada worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Hoe lang vliegen naar Canada

Hoelang vliegen naar Canada? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Canada een vliegduur heeft van tussen de 8 uur en 11 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Canada is een vaccinatie niet verplicht. Afhankelijk van uw reisdoel, bestemming en reisduur is een vaccinatie tegen Rabiës aan te bevelen.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Malaria

In Canada komt geen Malaria voor.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Canada staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Canada, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Prijzen in Canada

Het prijspeil in Canada ligt ongeveer 21% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Canada ongeveer 21 Euro meer moet betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Canada zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 8% gedaald.

Met het huidige prijspeil behoort Canada tot de 10 duurste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Canadese Dollar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Het aansluiten van een ongeaarde stekker op een geaard stopcontact kan een risico opleveren. Geaarde verbindingen zijn namelijk veel veiliger in het geval van kortsluiting. Bij een ongeaarde stekker kan, in het geval van kortsluiting, brand ontstaan.

In Canada wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type A en B. Het verschil tussen beide stekkers is dat type B geaard is. STekker type A BIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op de stopcontacten in Canada. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Canada kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Canada zijn als volgt:

Voltage Frequentie
120 Volt 60 Hz

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Canada?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Canada af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 8 uur en 11 uur.