Chennai (Madras)

Hoe lang is het vliegen naar Chennai ?

Vliegtijd naar Chennai :
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Chennai 10 uur 30 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Chennai (ook bekend onder de naam Madras) – India? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Chennai bereikt u via de internationale luchthaven Chennai International Airport.

Chennai International Airport
Chennai International Airport ligt op ongeveer 20 kilometer van het centrum van Chennai. De transfertijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Chennai bedraagt ongeveer 60 minuten, afhankelijk van de verkeersdrukte en het gekozen vervoersmiddel.

Chennai International Airport verwerkt jaarlijks ruim 11 miljoen passagiers. Deze passagiers reizen van –en naar 60 bestemmingen. Er zijn ongeveer 45 luchtvaartmaatschappijen die een verbinding met deze luchthaven onderhouden, waaronder Etihad Airways, Air India, Virgin Atlantic Airways en Ethiopian Airlines.

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 3.650 en 2.00 meter lang. De faciliteiten van de luchthaven zijn goed en gericht op zowel toeristische als zakelijke reizigers. De luchthaven beschikt over drie terminals met een ruim aanbod van horeca en winkels. Eén van de terminals betreft een tijdelijke terminal. Deze is alleen geopend ten tijde van de Hajj (de pelgrimstocht voor Moslims naar Mecca).

Chennai International Airport beschikt niet over een transit hotel. Wel kunt u 24 uur lang gebruik maken van de Travel Club Lounge.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Chennai is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Chennai.

Chennai wordt vaak aangevlogen vanuit New Delhi, Mumbai en Dubai. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

  • De vliegtijd van Abu Dhabi naar Chennai is 4 uur en 5 minuten.
  • De vliegtijd van Dubai naar Chennai is 4 uur.
  • De vliegtijd van Mumbai naar Chennai is 1 uur en 35 minuten.
  • De vliegtijd van New Delhi naar Chennai is 2 uur en 30 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Chennai is een visum nodig. De aanvraagprocedure voor visa is op 22 juni 2014 verscherpt. U dient uw visumaanvraag persoonlijk in te dienen bij BLS International. Dit is het servicecentrum van de Indiase ambassade. U vindt vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Voor meer informatie bezoekt u de website van BLS International.

Vaccinatie

In India komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!
Vaccinaties voor India

Voor uw reis naar Chennai bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A en B (€ 63,80)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Rabiës en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

In India komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Valuta

In Chennai – India kunt u betalen met de Roepie/ Rupiah.

Euro’s omwisselen voor de Roepie gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Vliegtickets en vakanties

Vindt nu de goedkoopste vakanties naar Chennai bij Tui en Tenzing Travel (voorheen Kuoni). Tui en Tenzing Travel zijn dé specialisten op het gebied van reizen naar Chennai. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven.

Hieronder treft u het complete aanbod van vliegtickets en complete vakanties naar Chennai aan.

Reisverzekering

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen / praktische informatie

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen / pagina’s ook interessant voor u:

Bangalore
Haiderabad
Calcutta
Mumbai
New Delhi