China

Hoe lang is het vliegen naar China?

Vliegtijd naar China:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Chengdu 09 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Guangzhou 11 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Hong Kong 11 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Peking / Beijing 09 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Shanghai 11 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Taiwan 11 uur 05 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: China? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in China.

Hoe lang is het vliegen naar China

Hoe lang het vliegen is naar China wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar China kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar China beïnvloeden.

De vluchtduur naar China wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Shanghai bedraagt 11 uur en 5 minuten, maar naar Hong Kong doet u er ruim 20 minuten langer over. De hoofdstad Peking bereikt u in een vliegtijd van 9 uur en 45 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Hoe lang is het vliegen naar andere bestemmingen in China

`

Vliegtijd naar andere bestemmingen binnen China:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Changchun 09 uur 50 minuten
Changsha 10 uur 50 minuten
Chongqing 10 uur 15 minuten
Dalian 10 uur 10 minuten
Fuzhou 11 uur 30 minuten
Guilin 10 uur 55 minuten
Haikou 11 uur 35 minuten
Hangzhou 11 uur 05 minuten
Harbin 09 uur 35 minuten
Kunming 09 uur 45 minuten
Lhasa 09 uur 00 minuten
Linyi 09 uur 55 minuten
Nanjing 10 uur 50 minuten
Nanning 11 uur 05 minuten
Ningbo 11 uur 15 minuten
Qingdao 10 uur 30 minuten
Sanya 09 uur 30 minuten
Shantou 11 uur 40 minuten
Shenyang 10 uur 00 minuten
Shenzhen 11 uur 25 minuten
Tianjin 11 uur 00 minuten
Urumqi 07 uur 05 minuten
Wenzhou 12 uur 00 minuten
Wuhan 10 uur 40 minuten
Xiamen 11 uur 45 minuten
Yantai 10 uur 20 minuten
Zhangjiajie 10 uur 40 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Visum

Om China te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot China worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Hoe lang vliegen naar China

Hoelang vliegen naar China? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar China een vliegduur heeft van tussen de 7 uur en 12 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

In China komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor China

Voor uw reis naar China bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus,Hepatitis B, Rabiës, TBC, Japanse Encefalitis, Teken encefalitis en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Hoe lang van tevoren vaccinaties halen voor China
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u binnen 2 weken al op reis naar China dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

In China komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

China staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar China, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Prijzen in China

Het prijspeil in China ligt ongeveer 27% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in China ongeveer 27 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in China zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 23% gestegen. Met deze stijging behoort China tot de 10 landen waar de prijzen het hardst stijgen.

Met het huidige prijspeil behoort China tot de 15 goedkoopste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

In China kan worden betaald met de Renminbi Yuan (Afkorting: CNY, symbool: ¥). De Yuan is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 100, 50, 20, 10, 5, 1 Yuan en 5 of 1 Jiao. 1 Yuan bestaat uit 10 Jiao. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 1 Yuan en 5 of 1 Jiao. Vooral van 50 en 100 Yuan zijn veel valse biljetten in omloop. Op straat hanteert men vaak de benaming Guai in plaats van Yuan.

Euro’s omwisselen voor de Yuan gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande groene knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Pinnen in China is mogelijk. U vindt pinautomaten in alle grote steden bij luchthavens, hotels, winkelcentra en banken. De kwaliteit van de pinautomaten in China is goed. Het komt slechts beperkt voor dat pinautomaten leeg of defect zijn. Pinautomaten van de Bank of China kunt u het beste over slaan. Deze werken vaak niet met Nederlandse pinpassen. Door het grote aantal pinautomaten moet het echter altijd mogelijk zijn om snel contant geld op te nemen.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in China
In China zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In China wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type A, C en I. Stekker type A C IIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Er is een kleine kans dat uw apparaten een stekker hebben die past op het stopcontact in China. Dit is echter alleen het geval bij stekkers en stopcontacten van het type C. Er is echter geen garantie dat op uw bestemming in China stopcontacten van het type C beschikbaar zijn. Treft u stopcontacten van het type A en I aan, dan zult u ten alle tijden een verloop of reisstekker nodig hebben.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar China kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in China zijn als volgt:

Voltage Frequentie
220 Volt 50 Hz

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar China?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar China af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 7 en 12 uur.