Vliegtijd naar Cienfuegos

Hoe lang is het vliegen naar Cienfuegos?

Vliegtijd naar Cienfuegos:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Cienfuegos 10 uur 15 minuten Vergelijk prijzen

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Cienfuegos – Cuba? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Cienfuegos bereikt u via de internationale luchthaven Jaime González Airport.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Cienfuegos is een visum noodzakelijk. Zonder een visum zal u namelijk de toegang tot Cuba worden geweigerd. De visumplicht geldt zowel voor zakelijke als toeristische reizigers.

Een visum aanvragen is vaak een langdurig en bureaucratisch proces. Om uw visumaanvraag te bespoedigen, kunt u gebruik maken van Visum2Go. Uw visumaanvraag zal snel en tijdig worden behandeld door de Visum2Go, de specialist in visumaanvragen en legaliseringen. De service gaat ver. Niet alleen verzorgen zij al het papierwerk, ze kunnen indien gewenst zelfs het visum bij u thuis afleveren.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Visum2Go.

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

Er komen op Cuba meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg op Cuba minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor Cuba

  • Hepatitis A (€ 53,00)
  • DTP (€ 23,30)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus en Rabiës noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Hoe lang van tevoren moet u vaccinaties halen voor uw reis naar Cuba
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u al binnen 2 weken op reis naar Cuba dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden, omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Valuta

In Cienfuegos – Cuba kunt u betalen met de Convertible Peso.

Euro’s omwisselen voor de Convertible Peso is alleen mogelijk op Cuba. Let er hierbij goed op dat u de Convertible Peso ontvangt. Op Cuba is namelijk nog een tweede valuta in omloop, namelijk de Cubaanse Peso. Als toerist kan je met de Cubaanse Peso vrijwel nergens betalen. Sinds enige tijd is het op enkele plaatsen op Cuba ook mogelijk om met de Euro te betalen. De Euro is echter geen geldige valuta en de wisselkoersen zullen sterk in uw nadeel zijn. Amerikaanse dollars worden nergens geaccepteerd.

Op Cuba zijn creditcards geaccepteerd zolang deze niet afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Vermijdt daarom altijd de creditcards van American Express en Diners Club. Heeft u één van deze creditcards dan doet u er verstandig aan om tijdelijk een prepaid creditcard aan te vragen bij GWK Travelex.

Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Alleen in de kleinere dorpen en steden wordt een creditcard vaak niet geaccepteerd. Uit voorzorg dient u daarom altijd contant geld bij u te dragen.

Wilt u een prepaid creditcard aanvragen, klik dan op onderstaande groene knop. U komt rechtstreeks uit bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta alt3 deel 1Buitenlandse valuta alt3 deel 2

Vliegtickets en vakanties

Welke cruises vertrekken er vanuit Cienfuegos

Vanuit Cienfuegos vertrekken een groot aantal cruiseschepen naar diverse bestemmingen en routes. Bij cruises vanuit Cienfuegos zijn de volgende routes erg populair:

  • Cuba en Kaaimaneilanden
  • Cuba, Anguilla en de Britse Maagdeneilanden

De duur van een cruise vanuit Cienfuegos varieert over het algemeen tussen de 8 en 15 dagen.

Het meest bekende cruiseschip die op deze routes vaart is de Star Flyer.

Er is één rederij die Cienfuegos als vertrekhaven gebruikt, namelijk:

  • Star Clippers

Om in Cienfuegos aan boord te gaan van uw cruise, dient u te vliegen naar de luchthaven Jose Marti International Airport in Havana of Jaime González Airport in Cienfuegos.

Veiligheid

Cuba wordt beschouwd als een land waar u ten alle tijden waakzaam dient te blijven. Geweld en zware criminaliteit komen regelmatig voor, al is deze vaak niet gericht op toeristen. De kans dat u als toerist met zware criminaliteit te maken krijgt is dan ook gering. Wel kunt u, met name in de toeristische gebieden of het centrum van Cienfuegos, in aanraking komen met kleine criminaliteit zoals straatroof, zakkenrollen, oplichting of diefstal.

Vooral in de toeristische gebieden zijn, door de drukte, toeristen een makkelijk slachtoffer. Laat daarom nooit zien hoeveel contant geld u bij u draagt. Dure spullen zoals horloges en sieraden draagt u het beste uit het zicht of laat u achter in het kluisje van uw hotel of appartement. Cubaanse zakkenrollers staan bekend om agressief gedrag wanneer zij worden betrapt. Zakkenrollers op Cuba opereren vrijwel altijd in groepen. Zorg ervoor dat wanneer u een zakkenroller betrapt de situatie niet escaleert. U bent namelijk zonder het te weten, bijna altijd in de minderheid.

Omdat (kleine) criminaliteit grote (financiële) gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld wanneer uw dure camera wordt gestolen, doet u er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u, dat uw reis, meer gaat kosten dan u vooraf gepland had.

Bekende scams in Cuba

Taxi’s zonder meter
Wanneer een taxi chauffeur door heeft dat u een toerist bent, zal deze proberen om zonder meter te rijden. Het gevolg van rijden zonder meter is een extreem hoge ritprijs. Wijs de taxi chauffeur er altijd op dat hij de meter aan moet zetten. Weigert de chauffeur of krijgt u een smoes te horen dat de meter defect is, kies dan altijd een andere taxi.

Nep Sigaren
Wanneer u, buiten de officiële verkooppunten om, sigaren worden aangeboden tegen een “zacht prijsje” weiger deze dan beleefd. Vaak zult u de smoes te horen krijgen dat de sigaren via een oom of vriend zijn verkregen die ze rechtstreeks uit de fabriek heeft meegenomen. Hierdoor is de prijs lager omdat de overheid en de officiële handel er buiten zijn gelaten. Trap hier niet. In alle gevallen zijn deze sigaren nagemaakt en zeker niet van de hoge kwaliteit die de officiële verkooppunten verkopen. U herkent een offcieel verkooppunt aan het certificaat dat u bij aanschaf ontvangt. U heeft dit certificaat nodig als u de douane passeert op de terugreis. Kunt u geen certificaat overleggen dan kunt u een hoge boete krijgen.

Gezondheidszorg

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen / praktische informatie

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen / pagina’s ook interessant voor u:

Havana