Vliegtijd naar Cyprus

Hoe lang is het vliegen naar Cyprus?

Vliegtijd naar Cyprus:
Bestemming Vliegtijd naar Cyprus Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Larnaca 04 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Paphos 04 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Cyprus is 4 uur.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Cyprus

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Cyprus? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op Cyprus.

Hoe lang is het vliegen naar Cyprus

Hoe lang het vliegen is naar Cyprus wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Cyprus kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Cyprus beïnvloeden.

De vluchtduur naar Cyprus wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Cyprus bedraagt 4 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Cyprus is geen visum nodig.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Cyprus is een vaccinatie niet verplicht.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Malaria

Op Cyprus komt geen Malaria voor.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Cyprus staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Cyprus, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Cyprus

Hoelang vliegen naar Cyprus? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Cyprus een vliegduur heeft van ongeveer 4 uur. Een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Op Cyprus kan worden betaald met de Euro (symbool: €). De Euro is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 500, 200, 100, 50, 20, 10 en 5 Euro. 1 Euro bestaat uit 100 cent. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 1 en 2 euro, en 50, 20, 10, 5, 2 en 1 cent
Op het noordelijke deel van Cyprus (het Turkse deel) kan worden betaald met de Turkse Lira (Afkorting: TL, symbool: ₺). De Lira is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 200, 100, 50, 20, 10 en 5 Lira. Het muntgeld bestaat uit munten van 50, 25,10,5 en1 Kuruş. 100 Kuruş is 1 Lira. Op dit deel van Cyprus kunt u vaak ook betalen met de Britse pond, de US dollar en de Euro.

[easy_ad_inject_1]

Pinnen Op Cyprus is mogelijk. U vindt betrouwbare pinautomaten in alle grote steden en toeristische gebieden. Sinds begin 2013 is het bedrag dat u bij een pinautomaat gelimiteerd. Dit houdt verband met de economische crisis die het land heeft getroffen. U doet er verstandig aan om altijd contant geld mee te nemen naar Cyprus in plaats van te vertrouwen op uw pinpas.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is slechts in zeer beperkte gevallen mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in Cyprus
Op Cyprus zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is dan ook op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Cyprus te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Cyprus af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van 4 uur.