Vliegtijd naar Denemarken

Hoe lang is het vliegen naar Denemarken?

Vliegtijd naar Denemarken:
Bestemming Vliegtijd naar Denemarken Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Aalborg 01 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Aarhus 01 uur 25 minuten
Billund 01 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Kopenhagen 01 uur 15 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Denemarken is 1 uur en 15 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Denemarken

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Denemarken? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Denemarken.

Hoe lang is het vliegen naar Denemarken

Hoe lang het vliegen is naar Denemarken wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Denemarken kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Denemarken beïnvloeden.

De vluchtduur naar Denemarken wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Billund bedraagt 1 uur en 5 minuten, maar naar Aarhus doet u er 20 minuten langer over. De hoofdstad Kopenhagen bereikt u in een vliegtijd van 1 uur en 15 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Denemarken is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Hoe lang vliegen naar Denemarken

Hoelang vliegen naar Denemarken? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Denemarken een vliegduur heeft van tussen de 1 uur en 2 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Denemarken zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Denemarken komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Denemarken staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Denemarken, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Deense Kroon gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Prijzen in Denemarken

Het prijspeil in Denemarken ligt ongeveer 17% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Denemarken ongeveer 117 Euro moet betalen.

De prijzen in Denemarken zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 19% gedaald. Met deze daling behoort Denemarken tot de 20 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Denemarken tot de 10 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Denemarken te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Denemarken af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 1 en 2 uur.