Vliegtijd naar de Dominicaanse Republiek

Hoe lang is het vliegen naar Dominicaanse Republiek?

Vliegtijd naar Dominicaanse Republiek:
Bestemming Vliegtijd naar de Dominicaanse Republiek Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Cabarete 8 uur 55 minuten Vakantie zoeken
Puerto Plata 8 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Punta Cana 8 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Samana 8 uur 55 minuten Vakantie zoeken
Santo Domingo 8 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Sosua 8 uur 55 minuten Vakantie zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar de Dominicaanse Republiek is 8 uur en 55 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Dominicaanse Republiek

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Dominicaanse Republiek? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in de Dominicaanse Republiek.

Hoe lang is het vliegen naar de Dominicaanse Republiek

Hoe lang het vliegen is naar de Dominicaanse Republiek wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar de Dominicaanse Republiek kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar de Dominicaanse Republiek beïnvloeden.

De vluchtduur naar de Dominicaanse Republiek wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar de Dominicaanse Republiek bedraagt 8 uur en 55 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor de Dominicaanse Republiek nodig heeft?

De Dominicaanse Republiek heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot de Dominicaanse Republiek worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor de Dominicaanse Republiek nodig heeft, en vraag deze gelijk online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Vaccinatie

In de Dominicaanse Republiek komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor de Dominicaanse Republiek

Voor uw reis naar de Dominicaanse Republiek bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus,Hepatitis B, Rabiës en TBC noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.


In de Dominicaanse Republiek komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

Hoe lang vliegen naar de Dominicaanse Republiek

Hoelang vliegen naar de Dominicaanse Republiek? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar de Dominicaanse Republiek een vliegduur heeft van ongeveer 9 uur. Een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

In de Dominicaanse Republiek kan worden betaald met de Dominicaanse Peso (Afkorting: DOP, symbool: RD$).). De Peso is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 2000, 1000, 500 en 50 Peso. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 25, 10, 5 en 1 Peso. Euro’s omwisselen voor de Dominicaanse Peso gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Pinnen in de Dominicaanse Republiek begint langzaam aan mogelijk te worden. U vindt pinautomaten in de grote steden bij banken. Omdat het pinnen op in de Dominicaanse Republiek nog in de kinderschoenen staat komt het vaak voor dat deze pinautomaten leeg of defect zijn. Reist u af naar kleinere steden en dorpen dan kunt u beter contant geld mee nemen, omdat pinautomaten daar nog ontbreken. Pinnen gaat alleen met internationale creditcards. Controleer vooraf bij uw bank of u ook met uw gewone pinpas in de Dominicaanse Republiek kunt pinnen. Zo komt u niet voor verassingen te staan.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in de Dominicaanse Republiek
In de Dominicaanse Republiek zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is dan ook op veel plaatsen mogelijk. Alleen in de kleinere dorpen en steden wordt een creditcard vaak niet geaccepteerd. Uit voorzorg dient u altijd contant geld bij u te dragen.
Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Het aansluiten van een ongeaarde stekker op een geaard stopcontact kan een risico opleveren. Geaarde verbindingen zijn namelijk veel veiliger in het geval van kortsluiting. Bij een ongeaarde stekker kan, in het geval van kortsluiting, brand ontstaan.

In de Dominicaanse Republiek wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type A en B. Het verschil tussen beide stekkers is dat type B geaard is. Stekker type A BIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op de stopcontacten in de Dominicaanse Republiek. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar de Dominicaanse Republiek kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in de Dominicaanse Republiek zijn als volgt:

Voltage Frequentie
120 Volt 60 Hz

Het Zikavirus in Dominicaanse Republiek

In de Dominicaanse Republiek komt het Zikavirus voor!

Het Zikavirus wordt overgedragen door muggen (de Gelekoortsmug of de Denguemug) en veroorzaakt Zikakoorts. Er zijn ook aanwijzingen dat het Zikavirus seksueel overdraagbaar is. Het Zikavirus verloopt bij de meeste besmettingen vrij mild en gaat gepaard met acute koorts, gewrichtspijn, ontstekingen aan de ogen, huiduitslag en soms hoofdpijn en diarree. Sinds kort wordt het Zikavirus echter steeds vaker in verband gebracht met het syndroom van Guillain-Barré en Microcefalie.

Bij het syndroom van Guillain-Barré is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen. De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en de aangezichtsspieren verlamd kunnen raken.

Microcefalie wordt gekenmerkt door een te kleine schedel bij pasgeborenen. Hierdoor kunnen de hersenen zich niet goed ontwikkelen, met als gevolg een verstandelijke beperking die in het ergste geval kan leiden tot een ernstige verstandelijke handicap. Ook de motorische ontwikkeling kan achterblijven en er kunnen afwijkingen aan de organen optreden. Microcefalie kan niet worden genezen. Het Zikavirus is dan ook een groot risico voor zwangere vrouwen. Het reizen naar landen waar het Zikavirus voorkomt, zoals Dominicaanse Republiek, wordt zwangere vrouwen dan ook afgeraden.

Tijdens uw verblijf in de Dominicaanse Republiek dient u onderstaande preventieve maatregelen in acht te nemen:

  • Slaap zoveel mogelijk onder een geïmpregneerde klamboe. (Klamboe bestellen)
  • Smeer onbedekte huid in met DEET. (DEET bestellen)
  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar de Dominicaanse Republiek?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar de Dominicaanse Republiek af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van 9 uur.