Dublin

Hoe lang is het vliegen naar Dublin?

Vliegtijd naar Dublin:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Dublin 01 uur 20 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Dublin – Ierland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Dublin

Hoe lang het vliegen is naar Dublin wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Dublin kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Dublin beïnvloeden.

De vluchtduur naar Dublin wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Dublin is 1 uur en 20 minuten. Voor uitgebreide informatie over Dublin leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Dublin bereikt u via de internationale luchthaven Dublin Airport.

Dublin Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 15 kilometer van Dublin. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Dublin bedraagt met de auto ongeveer 22 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Dublin Airport vervoert jaarlijks ongeveer 28 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 43 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 51 bestemmingen. Onder andere Aer Lingus, Air France, American Airlines, Lufthansa and Ryanair vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 2650 en 2100 meter lang. Dublin Airport is een luchthaven met goede faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van WHSmith, Pandora, Hugo Boss en Tommy Hilfiger zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van McDonalds, Starbucks en Burger King.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Dooley, Sixt, Hertz en National hebben een balie waar u terecht kunt.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Dublin en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Dublin goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. En dat geldt ook als u zich gewoon makkelijk en vrij wilt kunnen verplaatsen. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Dublin eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Dublin kunt u boeken via Holidaycars. Deze aanbieder van huurauto’s heeft zeer lage tarieven en verzorgt huurauto’s voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Dit komt omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen betalings- of reserveringskosten berekend. Wijzigen of annuleren is gratis tot 48 uur voor het ophaaltijdstip. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Holidaycars.

Huurauto boeken

Eenvoudig boeken! Ruim 1 miljoen klanten gingen u voor!

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Dublin vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

  • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
  • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
  • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
  • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
  • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

U kunt in Dublin een huurauto huren als u 21 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Een beperkt aantal verhuurmaatschappijen hanteert afwijkende voorwaarden. Vrijwel altijd wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan variëren per aanbieder.

Reisgidsen