Vliegtijd naar Duitsland

Hoe lang is het vliegen naar Duitsland?

Vliegtijd naar Duitsland:
Bestemming Vliegtijd naar Duitsland Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Berlijn 01 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Bremen 00 uur 40 minuten
Dresden 01 uur 05 minuten
Düsseldorf 00 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Frankfurt 00 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Friedrichshafen 01 uur 20 minuten
Hamburg 00 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Hannover 00 uur 45 minuten
Keulen 00 uur 25 minuten
Leipzig 01 uur 00 minuten
München 01 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Münster 00 uur 30 minuten
Neurenberg / Nurnberg 01 uur 00 minuten
Stuttgart 00 uur 55 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Duitsland is 1 uur en 20 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Duitsland.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Duitsland

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Duitsland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Duitsland.

Hoe lang is het vliegen naar Duitsland

Hoe lang het vliegen is naar Duitsland wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Duitsland kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Duitsland beïnvloeden.

De vluchtduur naar Duitsland wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Frankfurt bedraagt 45 minuten, maar naar München doet u er 45 minuten langer over. De hoofdstad Berlijn bereikt u in een vliegtijd van 1 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Duitsland is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Duitsland zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Duitsland komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Duitsland staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Duitsland, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Duitsland

Hoelang vliegen naar Duitsland? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Duitsland een vliegduur heeft van tussen de 30 minuten en 2 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt.

Prijzen in Duitsland

Het prijspeil in Duitsland ligt ongeveer 10% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Duitsland ongeveer 10 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Duitsland zijn, sinds 2011, met ongeveer 14% gedaald. Met deze daling behoort Duitsland tot de 30 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Duitsland tot de 20 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Duitsland te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Duitsland af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 30 minuten en 2 uur.