Vliegtijd naar Egypte

Hoe lang is het vliegen naar Egypte?

Vliegtijd naar Egypte:
Bestemming Vliegtijd naar Egypte Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Alexandria 4 uur 35 minuten
Aswan 6 uur 00 minuten
Caïro 5 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Dahab 5 uur 40 minuten
El Gouna 5 uur 45 minuten
Hurghada 5 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Luxor 6 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Marsa Alam 6 uur 00 minuten
Sharm el Sheikh 5 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Taba (Taba Heights) 5 uur 15 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Egypte is 4 uur en 50 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Egypte.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Egypte

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Egypte? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Egypte.

Hoe lang is het vliegen naar Egypte

Hoe lang het vliegen is naar Egypte wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Egypte kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Egypte beïnvloeden.

De vluchtduur naar Egypte wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Alexandria bedraagt 4 uur en 35 minuten, maar naar Marsa Alam doet u er ruim 1 uur langer over. De hoofdstad Caïro bereikt u in een vliegtijd van 5 uur en 10 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Om Egypte te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot Egypte worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

In Egypte komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Egypte 

Voor uw reis naar Egypte bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus,Hepatitis B, Rabiës en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Egypte staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Egypte, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Egypte

Hoelang vliegen naar Egypte? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Egypte een vliegduur heeft van tussen de 4 uur en 6 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Egypte

Het prijspeil in Egypte ligt ongeveer 32% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Egypte ongeveer 68 Euro moet te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Egypte zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 10% gestegen. Met deze stijging behoort Egypte tot de 15 landen waar de prijzen het hardst stijgen.

Met het huidige prijspeil behoort Egypte tot de 15 goedkoopste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

In Egypte kan worden betaald met de Egyptische Pond (ook wel Ginee genoemd). (Afkorting: LE, symbool: E£). De Pond is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 200, 100, 50, 20, 10, 5, 1 Pond en in 50 en 25 Piastres. 1 Pond bestaat uit 100 Piastres. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 25, 20, 10 en 5 piastres.

Euro’s omwisselen voor de Pond gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta bestellen

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

[easy_ad_inject_1]

Pinnen in Egypte is mogelijk. U vindt pinautomaten in alle grote steden bij vrijwel alle banken en toeristische trekpleisters. Het komt wel regelmatig voor dat deze pinautomaten leeg of defect zijn, maar door het redelijk grote aantal pinautomaten moet het altijd mogelijk zijn om contant geld op te nemen.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is vrijwel niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in Egypte
In Egypte zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Egypte?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Egypte af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 4 en 6 uur.