Vliegtijd naar de Filipijnen

Hoe lang is het vliegen naar de Filipijnen?

Vliegtijd naar de Filipijnen:
Bestemming Vliegtijd naar de Filipijnen Goedkope tickets
Davao 18 uur 05 minuten Vlucht zoeken
Manilla 17 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar de Filipijnen is 18 uur en 5 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming op de Filipijnen.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel de Filipijnen

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: de Filipijnen? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op de Filipijnen.

Hoe lang is het vliegen naar de Filipijnen

Hoe lang het vliegen is naar de Filipijnen wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar de Filipijnen kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar de Filipijnen beïnvloeden.

De vluchtduur naar de Filipijnen wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Davao is 18 uur en 5 minuten. De hoofdstad Manilla bereikt u in een vliegtijd van 17 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor de Filipijnen nodig heeft?
De Filipijnen heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot de Filipijnen worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!
Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!
Controleer nu direct wat voor visum u voor de Filipijnen nodig heeft, en vraag dit visum direct online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Vaccinatie

In de Filipijnen komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor de Filipijnen

Voor uw reis naar de Filipijnen bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (volw. € 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus,Hepatitis B, TBC, Rabies, Gele Koorts en Japanse Encefalitis noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

In sommige gebieden van de Filipijnen komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor een reis naar de Filipijnen wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Hoe lang vliegen naar de Filipijnen

Hoelang vliegen naar de Filipijnen? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar de Filipijnen een vliegduur heeft van tussen de 17 uur en 19 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

Op de Filipijnen wordt gebruik gemaakt van verschillende typen stopcontacten, namelijk typen A, B en C. In Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Stekkers type A B en C De stekkers van uw apparaten en elektronica zullen daardoor in de meeste gevallen niet passen op stopcontacten op de Filipijnen. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig. Alleen wanneer u een stopcontact van type C aantreft, heeft u geen reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Filipijnen kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Filipijnen zijn als volgt:

Voltage Frequentie
220 Volt 60 Hz

Het Zikavirus op de Filipijnen

Op de Filipijnen komt het Zikavirus voor!

Het Zikavirus wordt overgedragen door muggen (de Gelekoortsmug of de Denguemug) en veroorzaakt Zikakoorts. Er zijn ook aanwijzingen dat het Zikavirus seksueel overdraagbaar is. Het Zikavirus verloopt bij de meeste besmettingen vrij mild en gaat gepaard met acute koorts, gewrichtspijn, ontstekingen aan de ogen, huiduitslag en soms hoofdpijn en diarree. Sinds kort wordt het Zikavirus echter steeds vaker in verband gebracht met het syndroom van Guillain-Barré en Microcefalie.

Bij het syndroom van Guillain-Barré is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen. De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en de aangezichtsspieren verlamd kunnen raken.

Microcefalie wordt gekenmerkt door een te kleine schedel bij pasgeborenen. Hierdoor kunnen de hersenen zich niet goed ontwikkelen, met als gevolg een verstandelijke beperking die in het ergste geval kan leiden tot een ernstige verstandelijke handicap. Ook de motorische ontwikkeling kan achterblijven en er kunnen afwijkingen aan de organen optreden. Microcefalie kan niet worden genezen. Het Zikavirus is dan ook een groot risico voor zwangere vrouwen. Het reizen naar landen waar het Zikavirus voorkomt, zoals Filipijnen, wordt zwangere vrouwen dan ook afgeraden.

Tijdens uw verblijf op de Filipijnen dient u onderstaande preventieve maatregelen in acht te nemen:

  • Slaap zoveel mogelijk onder een geïmpregneerde klamboe. (Klamboe bestellen)
  • Smeer onbedekte huid in met DEET. (DEET bestellen)
  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

Lokale valuta en pinautomaten

Op de Filipijnen wordt betaald met de Filipijnse Peso. Deze valuta is verkrijgbaar in munten van 25 cent en 1, 5 en 10 Filipijnse peso en in briefgeld van 20, 50, 100, 200, 500 en 1.000 Filipijnse peso. Bedragen kunnen worden herkend aan het valutateken

Euro’s omwisselen voor de Filipijnse Peso gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Prijzen op de Filipijnen

Het prijspeil in Thailandop de Filipijnen ligt ongeveer 26% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u op de Filipijnen ongeveer 26 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen op de Filipijnen zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 1% gestegen. Met deze stijging behoren de Filipijnen tot de 15 landen waar de prijzen het hardst stijgen.

Met het huidige prijspeil behoren de Filipijnen tot de 15 goedkoopste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar de Filipijnen?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar de Filipijnen af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 17 en 19 uur.