Vliegtijd naar Finland

Hoe lang is het vliegen naar Finland?

Vliegtijd naar Finland:
Bestemming Vliegtijd naar Finland Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Helsinki 02 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Ivalo 04 uur 00 minuten
Kittilä 03 uur 45 minuten
Kuusamo 03 uur 30 minuten
Rovaniemi 03 uur 40 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Finland is 3 uur en 45 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Finland.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Finland

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Finland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Finland.

Hoe lang is het vliegen naar Finland

Hoe lang het vliegen is naar Finland wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Finland kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Finland beïnvloeden.

De vluchtduur naar Finland wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Kuusamo bedraagt 3 uur en 30 minuten, maar naar Ivalo doet u er 30 minuten langer over. De hoofdstad Helsinki bereikt u in een vliegtijd van 2 uur en 30 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Finland is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Finland zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Finland komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Hoe lang vliegen naar Finland

Hoelang vliegen naar Finland? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Finland een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 4 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Finland staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Finland, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Prijzen in Finland

Het prijspeil in Finland ligt ongeveer 33% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Finland ongeveer 33 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Finland zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, ongeveer gelijk gebleven.

Met het huidige prijspeil behoort Finland tot de 5 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Finland te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Finland af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 4 uur.