Frankrijk

Hoe lang is het vliegen naar Frankrijk?

Vliegtijd naar Frankrijk:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Bergerac 01 uur 10 minuten
Biarritz 01 uur 15 minuten
Bordeaux 01 uur 10 minuten
Brest 01 uur 00 minuten
Côte d’Azur 01 uur 15 minuten
Dijon 00 uur 50 minuten
Grenoble 01 uur 00 minuten
Lille 00 uur 35 minuten
Limoges 01 uur 00 minuten
Lourdes 01 uur 15 minuten
Lyon 01 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Marseille 01 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Montpellier 01 uur 10 minuten
Nantes 01 uur 00 minuten
Nice 01 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Parijs 00 uur 45 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Reims 00 uur 40 minuten
Rennes 00 uur 55 minuten
Saint Tropez 01 uur 15 minuten
Straatsburg 00 uur 45 minuten
Toulouse 01 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Corsica – Ajaccio 02 uur 20 minuten
Corsica – Calvi 02 uur 20 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Frankrijk? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Frankrijk.

Hoe lang is het vliegen naar Frankrijk

Hoe lang het vliegen is naar Frankrijk wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Frankrijk kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Frankrijk beïnvloeden.

De vluchtduur naar Frankrijk wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Lille bedraagt 35 minuten, maar naar Marseille doet u er 40 minuten langer over. De hoofdstad Parijs bereikt u in een vliegtijd van 45 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Frankrijk is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Frankrijk zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Frankrijk komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Frankrijk staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Frankrijk, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Frankrijk

Hoelang vliegen naar Frankrijk? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Frankrijk een vliegduur heeft van tussen de 1 uur en 3 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Frankrijk wordt gebruik gemaakt van stopcontacten van het type E. Dit type stopcontact bevat een pin waardoor stekkers van het type F niet passen. Stekkers van het type F zijn geaarde stekkers die op veel Nederlandse apparaten zijn bevestigd. Stekker type ENiet geaarde stekkers van het type C passen wel op een stopcontact type E. Ook dit type stekker komt regelmatig voor in Nederland. Controleer daarom wat voor type stekker op uw apparaat bevestigd zit. Is dit een geaarde stekker dan heeft u dus altijd een verloop of reisstekker nodig!

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Frankrijk kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Frankrijk zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Prijzen in Frankrijk

Het prijspeil in Frankrijk ligt ongeveer 19% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Frankrijk ongeveer 19 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Frankrijk zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 10% gedaald. Met deze daling behoort Frankrijk tot de 30 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Frankrijk tot de 10 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Frankrijk?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Frankrijk af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 1 en 3 uur.