Funchal – Madeira

Hoe lang is het vliegen naar Funchal – Madeira?

Vliegtijd naar Funchal – Madeira:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Funchal 04 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Funchal (Madeira) – Portugal? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Funchal – Madeira

Hoe lang het vliegen is naar Funchal – Madeira wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Funchal – Madeira kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Funchal – Madeira beïnvloeden.

De vluchtduur naar Funchal – Madeira wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Funchal is 4 uur. Voor uitgebreide informatie over Funchal – Madeira leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Funchal (Madeira) bereikt u via de internationale luchthaven Madeira Airport (Aeroporto da Madeira).

Madeira Airport
De luchthaven ligt op ongeveer 20 kilometer van Funchal. De transfertijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Funchal bedraagt, afhankelijk van de verkeersdrukte en het gekozen vervoersmiddel, ongeveer 25 minuten.

Madeira Airport verwerkt jaarlijks bijna 2,5 miljoen passagiers, waarvan de meeste passagiers een toeristisch reisdoel hebben. Deze passagiers reizen van –en naar 40 bestemmingen. Er zijn 11 luchtvaartmaatschappijen die een verbinding met deze luchthaven onderhouden, waaronder Transavia, EasyJet en TAP Portugal

De luchthaven beschikt over 1 start –en landingsbaan van 2.800 meter lang. De faciliteiten van de luchthaven zijn goed en gericht op het toerisme. De terminal beschikt over een beperkt aanbod van horeca, autohuur en winkelgelegenheden.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Funchal en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Funchal goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Funchal eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Funchal kunt u boeken via Autohuren.nu. Deze aanbieder van huurauto’s heeft de laagste prijsgarantie. Dit kunnen zij doen omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen boekings-, annulerings – of wijzigingskosten berekend. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij autohuren.nu.

Vergelijk alle huurauto aanbieders

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Funchal vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

  • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
  • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
  • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
  • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
  • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Funchal is geen visum nodig. Wel dient u over een geldig paspoort of Europese Identiteitskaart te beschikken.

Vaccinatie

Er komen in Madeira geen infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Uitzondering hierop is Gele Koorts. Bent u in de 7 dagen voorafgaand aan uw bezoek van Madeira in een land geweest waar Gele Koorts actief is, dan dient u te zijn ingeënt tegen deze ziekte. Om te bepalen of u in een Gele Koorts land bent geweest, bezoekt u onze Gele Koorts pagina.

Valuta

In Funchal – Portugal kunt u betalen met de Euro. Het is daarom niet nodig om valuta te wisselen. In veel horeca gelegenheden en hotels kunt u ook betalen met een creditcard. U kunt een prepaid creditcard bestellen bij GWK Travelex. Met een prepaid creditcard weet u zeker dat u niet meer geld uit geeft dan u van te voren had gepland. Wilt u meer informatie over een creditcard bezoek, klik dan op onderstaande groene button om de site van GWK Travelex te bezoeken.

Buitenlandse valuta alt3 deel 1Buitenlandse valuta alt3 deel 2

Vliegtickets en vakanties

Vindt nu de goedkoopste vakanties naar Funchal bij Arke en WorldTicketCenter. Arke en WTC zijn dé specialisten op het gebied van reizen naar Madeira. Hierdoor bieden ze alleen die reizen aan die u een heel leven bij zullen blijven.

Hieronder treft u het complete aanbod van vliegtickets en complete vakanties naar Funchal aan.

Items per page:

Items per page:

Reisverzekering

Over het algemeen wordt Portugal als een veilige vakantie bestemming beschouwd. Geweld en criminaliteit komen in beperkte mate voor. Wel kunt u, met name in de toeristische gebieden, in aanraking komen met kleine criminaliteit zoals straatroof, zakkenrollen en diefstal.

Madeira stond in het verleden altijd bekend als een veilige vakantie bestemming met zeer weinig geweld en criminaliteit. Helaas is de situatie langzaamaan aan het veranderen. Nog steeds is Madeira een veilige bestemming en het aantal incidenten is laag. Echter, het aantal incidenten tegen toeristen is de afgelopen jaren wel toegenomen. Dit komt met name door de watersnoodramp in 2010. Veel bewoners van Madeira waren onverzekerd en zitten door de ramp financieel aan de grond. Een deel van deze bewoners heeft haar toevlucht genomen in het zakkenrollen of beroven van toeristen.
Vooral in de toeristische gebieden van Funchal zijn, door de drukte, buitenlanders een makkelijk slachtoffer. Draag daarom vooral geen opzichte sieraden en laat nooit zien dat u veel contant geld op zak draagt. Ook dure spullen zoals horloges en camera’s kunt u het beste uit het zicht bewaren. Betrapt u een zakkenroller dan kan het escaleren wanneer u deze daar op aanspreekt. Zakkenrollers opereren vrijwel nooit alleen en bij een confrontatie zal u fysiek geweld kunnen ervaren

Bekende scams op Madeira

Slow Counting
Wanneer de cassiere in een winkel zeer langzaam het wisselgeld telt, let dan goed op. Vaak doet men hier zo lang over zodat u ongeduldig wordt en ongeteld het wisselgeld in uw zak steekt. Het wisselgeld is in die gevallen vaak een stuk lager dan u werkelijk hoort terug te krijgen.

Rose of love
Wanneer iemand u benaderd met een roos (of andere mooie bloem) voor uw vrouw of vriendin zorg er dan voor dat uw vrouw of vriendin deze weigert. Op het moment dat zij de roos aanneemt zal de persoon die u de roos aanbood geld van u eisen. Het bedrag dat gevraagd wordt is uiteraard veel hoger dan wat de roos waard is. Wanneer u weigert zal de persoon proberen u als een slechte vriend / man af te schilderen omdat u geen roos wilt kopen voor uw vrouw of vriendin.

Omdat (kleine) criminaliteit grote (financiële) gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld wanneer uw dure camera wordt gestolen, doet u er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u, dat uw reis, meer gaat kosten dan u vooraf gepland had. Een reisverzekering komt ook van pas bij verlies of beschadiging van kostbare eigendommen, geneeskundige kosten, ongevallen en repatriëring wanneer u of een familielid ziek of gewond is. De gezondheidszorg op Madeira is van goede kwaliteit. Wanneer u zorg nodig heeft bezoekt u een regionaal ziekenhuis (Centro de Saúde) of een lokale apotheek. U kunt in veel gevallen zonder een recept terecht bij de apotheek. Het is namelijk gebruikelijk dat de apotheker de geneesmiddelen voorschrijft. Omdat uw bezoek aan een Centro de Saúde niet altijd door uw zorgverzekering wordt gedekt, is een reisverzekering geen overbodige luxe.

Indien u meer informatie wilt over een reisverzekering klik dan op onderstaande groene knop om naar de Reisverzekeringen vergelijker (HoyHoy) te gaan. Daar kunt u zelf alle reisverzekeringen van betrouwbare aanbieders, zoals onder andere Univé, Polis Direct, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer Achmea en de ANWB, vergelijken en die reisverzekering kiezen die het beste bij u past!

Reisverzekeringen vergelijken

Reisgidsen