Golden Sands (Goudstrand)

Hoe lang is het vliegen naar Golden Sands?

Vliegtijd naar Golden Sands:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Golden Sands 3 uur 10 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Golden Sands (Goudstrand) – Bulgarije? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Reistijd

Golden Sands 3 uur 10 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Luchthaven

Golden Sands bereikt u via de internationale luchthaven Varna Airport.

Varna Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 25 kilometer van Golden Sands. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Golden Sands bedraagt met de auto ongeveer 34 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Varna Airport vervoert jaarlijks ongeveer 1,7 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 21 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 102 bestemmingen. Onder andere Air VIA, BH Air, Bulgaria Air, Bulgarian Air Charter en Wizz Air vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 1 start –en landingsbaan van 2500 meter lang. Varna Airport is een luchthaven met zeer beperkte faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van Mc Donalds.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere AVIS, Budget, Europcar, Hertz, Top Rent A Car, Sixt, Choice hebben een balie waar u terecht kunt.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Golden Sands en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Golden Sands goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. En dat geldt ook als u zich gewoon makkelijk en vrij wilt kunnen verplaatsen. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Golden Sands eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Golden Sands kunt u boeken via Holidaycars. Deze aanbieder van huurauto’s heeft zeer lage tarieven en verzorgt huurauto’s voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Dit komt omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen betalings- of reserveringskosten berekend. Wijzigen of annuleren is gratis tot 48 uur voor het ophaaltijdstip. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Holidaycars.

Huurauto boeken

Eenvoudig boeken! Ruim 1 miljoen klanten gingen u voor!.

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Golden Sands vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

  • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
  • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
  • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
  • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
  • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

U kunt in Golden Sands een huurauto huren als u 21 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Een beperkt aantal verhuurmaatschappijen hanteert afwijkende voorwaarden. Vrijwel altijd wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan variëren per aanbieder.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Bezienswaardigheden

Visum

Voor uw bezoek aan Golden Sands is geen visum nodig.

Vaccinatie

Er komen in Bulgarije meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg in Bulgarije veel minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor Bulgarije

Voor uw reis naar Golden Sands bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, TBC, Hepatitis B en Rabiës noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

 
Hoe lang van tevoren moet u vaccinaties halen voor uw reis naar Golden Sands
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u al binnen 2 weken op reis naar Golden Sands dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden, omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Valuta

In Golden Sands – Bulgarije kunt u betalen met de Bulgaarse Lev.

Euro’s omwisselen voor de Lev gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande groene knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta alt3 deel 1Buitenlandse valuta alt3 deel 2

Alleen wanneer u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisverzekering

Over het algemeen wordt Bulgarije als een veilige bestemming beschouwd. Geweld tegen toeristen of reizigers komt beperkt voor. Al neemt de kans om met geweld in aanraking te komen wel toe als u buiten uw vakantieresort of buiten de stadscentra komt.

Kleine criminaliteit zoals diefstal en zakken rollen komt wel zeer regelmatig voor. Vooral in de toeristische gebieden zijn buitenlanders een makkelijk slachtoffer. Draag daarom vooral geen opzichte sieraden en laat nooit zien dat u veel contant geld op zak draagt. Ook dure spullen zoals horloges en camera’s kunt u het beste uit het zicht bewaren. Komt u in gebieden waar u geen andere toeristen aantreft, neem dan uit voorzorg een taxi.

Omdat kleine criminaliteit grote (financiële) gevolgen kan hebben, bijvoorbeeld wanneer uw dure camera of horloge wordt gestolen, doet u er verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Zo voorkomt u, dat uw reis, meer gaat kosten dan u vooraf gepland had. Ook in het geval van ongevallen of ziekte biedt een reisverzekering uitkomst. De gezondheidszorg is in Bulgarije van mindere kwaliteit dan we in Nederland of België gewend zijn. Repatriëring kan gewenst of zelfs noodzakelijk zijn en wordt in veel gevallen vergoed indien u een reisverzekering heeft afgesloten.

Klik op onderstaande groene knop om naar onze overzichtspagina Reisverzekeringen te gaan. Daar kunt u zelf alle reisverzekeringen vergelijken en die reisverzekering kiezen die het beste bij u past!

Indien u meer informatie wilt over een reisverzekering klik dan op onderstaande groene knop om naar de Reisverzekeringen vergelijker (HoyHoy) te gaan. Daar kunt u zelf alle reisverzekeringen van alle grote en bekende aanbieders, zoals onder andere Univé, Polis Direct, Nationale Nederlanden, Centraal Beheer Achmea en de ANWB, vergelijken en die reisverzekering kiezen die het beste bij u past!

Reisverzekeringen vergelijken

Vliegtickets

Vindt nu de goedkoopste reizen naar Golden Sands bij Arke of World Ticket Center. Arke en WTC.nl zijn de grootste reisaanbieders van vakanties naar Golden Sands en kunnen daardoor de meest voordelige tarieven aanbieden.
Vindt de goedkoopste vliegtickets!

 
 

Lokale valuta en pinautomaten

In Bulgarije kan worden betaald met de Bulgaarse Lev.

Euro’s omwisselen voor de Bulgaarse Lev gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisgidsen