Vliegtijd naar Griekenland

Hoe lang is het vliegen naar Griekenland?

Vliegtijden naar bestemmingen in Griekenland:
Bestemming Vliegtijd naar Griekenland Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Athene 3 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Corfu 2 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Kos 3 uur 50 minuten Vlucht zoeken
Kreta (Heraklion) 3 uur 40 minuten Vlucht zoeken
Rhodos 3 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Thessaloniki 3 uur 05 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Griekenland is 3 uur en 25 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Griekenland.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Griekenland

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Griekenland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Griekenland.

Hoe lang is het vliegen naar Griekenland

Hoe lang het vliegen is naar Griekenland wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Griekenland kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Griekenland beïnvloeden.

De vluchtduur naar Griekenland wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Corfu is 2 uur en 45 minuten, maar naar Chersonissos doet u er ruim 1 uur langer over. De hoofdstad Athene bereikt u in een vliegtijd van 3 uur en 25 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Hoe lang is het vliegen naar andere bestemmingen in Griekenland

Vliegtijd naar andere bestemmingen binnen Griekenland:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Chersonissos 3 uur 55 minuten
Chios 3 uur 35 minuten
Heraklion 3 uur 40 minuten
Kalamata 03 uur 30 minuten
Karpathos 04 uur 05 minuten
Kavala 3 uur 05 minuten
Kefalonia 3 uur 20 minuten
Kreta – Ammoudara 3 uur 05 minuten
Kreta – Stalis 3 uur 05 minuten
Kythira 3 uur 30 minuten
Lesbos 3 uur 20 minuten
Limnos 3 uur 25 minuten
Milos 03 uur 40 minuten
Mytilini 3 uur 30 minuten
Preveza 3 uur 00 minuten
Samos 3 uur 10 minuten
Santorini 3 uur 45 minuten
Skiathos 3 uur 05 minuten
Thera 3 uur 45 minuten
Volos 3 uur 10 minuten
Zakynthos 3 uur 00 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Visum

Voor uw bezoek aan Griekenland is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Hoe lang vliegen naar Griekenland

Hoelang vliegen naar Griekenland? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Griekenland een vliegduur heeft van tussen de 2 uur en 4 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Griekenland is een vaccinatie niet verplicht. Afhankelijk van uw reisdoel, bestemming en reisduur is een vaccinatie tegen Teken encefalitis aan te bevelen.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

In Griekenland  komt Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Griekenland staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Griekenland, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Achtergrond informatie:

Prijzen in Griekenland

Het prijspeil in Griekenland ligt ongeveer 3% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Griekenland ongeveer 97 Euro moet betalen.

De prijzen in Griekenland zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 21% gedaald. Met deze daling behoort Griekenland tot de 15 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Griekenland tot de 25 goedkoopste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Griekenland?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Griekenland af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 2 en 4 uur.