Vliegtijd naar Groot Brittannië

Hoe lang is het vliegen naar Groot Brittannië?

Vliegtijd naar Groot Brittannië:
Bestemming Vliegtijd naar Groot Brittannië Goedkope tickets
Aberdeen 01 uur 10 minuten
Belfast 01 uur 15 minuten
Birmingham 00 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Bournemouth 00 uur 50 minuten
Bristol 00 uur 35 minuten
Cornwall 01 uur 05 minuten
Doncaster Sheffield 00 uur 45 minuten
Edinburgh 01 uur 05 minuten
Exeter 01 uur 00 minuten
Glasgow 01 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Leeds 00 uur 50 minuten
Liverpool 00 uur 55 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Londen / London 00 uur 40 minuten Vlucht zoeken
Manchester 00 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Newcastle 00 uur 55 minuten
Norwich 00 uur 35 minuten
Nottingham 00 uur 45 minuten
Southampton 00 uur 50 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Groot Brittannië is gemiddeld 1 uur. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Groot Brittannië.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Groot Brittannië

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Groot Brittannië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Groot Brittannië.

Hoe lang is het vliegen naar Groot-Brittannië

Hoe lang het vliegen is naar Groot-Brittannië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Groot-Brittannië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Groot-Brittannië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Groot-Brittannië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Manchester bedraagt 55 minuten, maar naar Glasgow doet u er 15 minuten langer over. De hoofdstad Londen bereikt u in een vliegtijd van 40 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Groot-Brittannië is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Groot-Brittannië zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Groot-Brittannië komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Groot-Brittannië staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Het is daarom belangrijk om ten alle tijden, gedurende uw reis naar Groot-Brittannië, een tekenpincet bij de hand te hebben. Zo kunt u direct na het constateren van een tekenbeet de teek veilig verwijderen. Hoe langer de teek in uw huid zit, des de groter de kans op besmetting is. De kans op besmetting wordt op ongeveer 100% geschat indien de teek langer dan 72 in de huid zit (en de betreffende teek de Borrelia bacterie bij zich draagt). Gebruik bij het verwijderen van een teek nooit een gewone pincet maar kies altijd voor een speciale tekenpincet. Bij het gebruik van een gewone pincet kan de teek gedeeltelijk achterblijven of als reactie speeksel in de wond spuiten. De kans op besmetting neemt hierdoor aanzienlijk toe!

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Groot-Brittannië

Hoelang vliegen naar Groot-Brittannië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Groot-Brittannië een vliegduur heeft van tussen de 1 uur en 2 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Britse Pond gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om niet geaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een niet geaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. niet geaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Groot-Brittannië wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type G. Stekker type GIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op stopcontacten in Groot-Brittannië. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

 

Veel reizigers naar Groot-Brittannië kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Groot-Brittannië zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Prijzen in Groot Brittannië

Het prijspeil in Groot Brittannië ligt ongeveer 4% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Groot Brittannië ongeveer 4 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Groot Brittannië zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 1% gestegen.

Met het huidige prijspeil behoort Groot Brittannië tot de 25 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Groot-Brittannië te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Groot-Brittannië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 1 en 2 uur.