Visumkaart

Heb ik een visum nodig voor…

Deze pagina beantwoordt de vraag of u een visum nodig heeft voor uw bestemming. Als u met de muis uw bestemming aanwijst op de kaart, krijgt u te zien of het betreffende land een visum voor inreizen verplicht heeft gesteld. Klikt u op de bestemming, dan ontvangt u specifieke informatie omtrent de visumaanvraag en natuurlijk mogelijkheden om deze aanvraag direct in gang te zetten! Omdat een visum aanvraag afhankelijk kan zijn van diverse factoren (o.a. reisduur, doel van de reis, etc) kunnen de voorwaarden voor u afwijkend zijn. Bezoek daarom altijd de detailpagina voor meer informatie.

Doorlooptijden van een visum aanvraag

De doorlooptijd van een visum aanvraag varieert per land. Enkele landen staan er om bekend dat het aanvragen van een visum chaotisch en traag verloopt. Houdt u bijvoorbeeld bij reizen naar Syrië, Lybië, Rusland, China en Noord Korea rekening met een lange doorlooptijd. De vraag, heb ik een visum nodig voor... kunt u dan ook nooit te vroeg stellen.
Deel het met je familie, vrienden, reisgenoten en andere relaties: [feather_share]

Doorlooptijden van een visum aanvraag

De doorlooptijd van een visum aanvraag varieert per land. Enkele landen staan er om bekend dat het aanvragen van een visum chaotisch en traag verloopt. Houdt u bijvoorbeeld bij reizen naar Syrië, Lybië, Rusland, China en Noord Korea rekening met een lange doorlooptijd. De vraag, heb ik een visum nodig voor... kunt u dan ook nooit te vroeg stellen. Voor het aanvragen van een visum stellen landen vaak een aantal voorwaarden. De meest voorkomende voorwaarden worden hieronder besproken. Neem onderstaande punten goed door zodat u goed voorbereid uw visum kunt aanvragen.

Geldigheid paspoort

Het paspoort waarmee u het visum aanvraagt en waarmee u uiteindelijk het land bezoekt moet vaak een bepaald aantal maanden geldig zijn. Afhankelijk van het land is dit 3 of 6 maanden. Is uw paspoort bijna verlopen dan doet u er verstandig aan om eerst een nieuw paspoort aan te vragen en daarna pas het visum

Het aanvraag formulier

Voor het verkrijgen van een visum moet u vaak een aanvraagformulier invullen. Dit formulier is verkrijgbaar via de ambassade. Heeft het betreffende land geen ambassade in Nederland dan kunt u het ook vaak downloaden via de officiële website van het land. Aan het invullen en printen van het aanvraagformulier zijn vaak voorwaarden verbonden. Zo mag u het formulier vaak alleen enkelzijdig afdrukken en slechts 1 kleur inkt gebruiken om deze in te vullen. Ook het aanbrengen van wijzigingen is vaak niet toegestaan. Heeft u een fout gemaakt bij het invullen dan kunt u het beste het formulier nogmaals printen en opnieuw invullen.

Pasfoto’s

Op een visumaanvraag moet vrijwel altijd een pasfoto worden bevestigd. Voor deze pasfoto gelden vaak dezelfde voorwaarden als voor pasfoto’s in een paspoort. Zo mag u niet (glim)lachen en moet er een licht achtergrond zijn gebruikt.

Reisdoel

Toeristische reis Een visum voor een toeristische reis is over het algemeen de meest eenvoudige aanvraag. U verkrijgt daarmee meestal een visum met een enkele inreis en een beperkte geldigheidsduur. Sommige landen vereisen voor een toeristen visum een kopie van de hotel voucher. Hiermee borgen zij dat u daadwerkelijk een toeristisch reisdoel heeft. Zakelijke reis Bij een  zakelijke reis heeft u vaak een uitnodiging van het lokale bedrijfsleven of overheid (bijv. Kamer van Koophandel). nodig Ook een uitnodiging van het Ministerie van Binnenlandse zaken kan vereist zijn.

Verzekeringsbewijs met werelddekking

Enkele landen wil de garantie dat u voldoende verzekerd bent voor het geval u ziek wordt of een ongeval krijgt. Een verzekeringsbewijs met werelddekking is in dit geval noodzakelijk. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie die op deze site wordt gepubliceerd, is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Deze site kan niet aansprakelijk worden gesteld indien de informatie niet volledig voldoet aan juistheid of volledigheid. Het gebruik van de informatie geschiedt volledig op basis van eigen risico van de bezoeker. (Wijzigingen voorbehouden)