Winterbanden bestellen

Winterbanden zorgen voor een beter weggedrag bij sneeuwval en gladheid. Winterbanden monteert u niet alleen voor uw eigen veiligheid maar ook voor die van andere weggebruikers. Wanneer het wegdek glad is, zorgen winterbanden voor meer grip, een betere wegliggen en verkorten de remweg. Deze eigenschappen worden veroorzaakt doordat dit type band een dieper en aangepast profiel heeft ten opzichte van zomerbanden of all-season banden. Ook reageert het rubber van winterbanden anders op een lagere temperatuur. Het rubber blijft namelijk iets zachter waardoor u meer grip op de weg houdt.

Onderstaande tabel toont een overzicht van de online aanbieders van winterbanden. Klik op de groene knop voor meer informatie of om direct winterbanden te bestellen. Onder de tabel vindt u nog meer informatie omtrent winterbanden.

AanbiederLevertijdMontage mogelijkVerzendkostenMeer informatie / Bestellen
ImageBandenshop.nlImage2-10 werkdagenImageJaImage-ImageMeer informatieImage
ImageWinterbanden.nlImageProduct afhankelijkImageJaImage-ImageMeer informatieImage
ImageBandenconcurrent.nlImage2 werkdagenImageJaImage-ImageMeer informatieImage
ImageAutobandencollectief.nlImage3 werkdagenImageJaImage-ImageMeer informatieImage

 

Wanneer is het tijd om winterbanden te monteren

Wacht vooral niet tot de winter officieel is begonnen want weertechnisch begint de winter geruime tijd eerder. Vanaf oktober kunt u vaak al de voordelen van winterbanden ervaren. Veel mensen kiezen er voor om pas als het gaat sneeuwen of ijzelen om winterbanden te monteren. Dit kan echter te laat zijn, want met u zijn er nog heel veel mensen die op het laatste moment besluiten winterbanden aan te schaffen. Hierdoor kan de beschikbaarheid van veel gebruikte type banden beperkt zijn, met wachttijden tot gevolg. Ook kunt u al vroeg in het naseizoen overvallen worden door lage temperaturen en winterse neerslag. Juist in deze periode, waarin weggebruikers nog niet gewend zijn aan winterse omstandigheden, gebeuren relatief veel ongelukken.

Wanneer de temperatuur onder de 8 graden daalt, halen winterbanden een betere prestatie dan zomerbanden. Doordat het rubber zachter blijft bij een lagere temperatuur merkt u een betere grip en wegligging.

Winterbanden verplicht?

Veel landen hebben het gebruik van winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht gesteld. Het aantal landen dat dit doet neemt nog steeds toe. Een recent voorbeeld hiervan is Duitsland. Sinds kort is het ook in dat land verplicht om winterbanden te monteren. Op het niet monteren van winterbanden stellen deze landen hoge boetes in het vooruitzicht. Ook voor buitenlanders op doorreis! Boetes tot € 5000 zijn mogelijk. Ook bij een eventueel ongeval kunt u aansprakelijk worden gesteld indien u geen winterbanden heeft gemonteerd. Zelfs wanneer het ongeval niet uw schuld was! Controleer daarom, met behulp van onze winterbandenkaart, of ook u winterbanden nodig heeft voor uw reis!

Winterbanden met stalen velgen

Heeft u mooie sportieve lichtmetalen velgen dan raden wij aan om altijd stalen velgen met uw winterbanden te monteren. Door het strooizout kunnen lichtmetalen velgen aangetast raken. Bij stalen velgen is dat niet het geval. Ook kost het wisselen van de winterbanden minder tijd en geld. Het is namelijk stukken eenvoudiger om de band met velg te vervangen in plaats van nieuwe banden om dezelfde velgen te leggen. Uw set met zomerbanden kunt u eenvoudig opslaan bij uw montage partner.