Helsinki

Hoe lang is het vliegen naar Helsinki?

Vliegtijd naar Helsinki:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Helsinki 02 uur 30 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Helsinki – Finland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Helsinki

Hoe lang het vliegen is naar Helsinki wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Helsinki kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Helsinki beïnvloeden.

De vluchtduur naar Helsinki wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Helsinki is 2 uur en 30 minuten. Voor uitgebreide informatie over Helsinki leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Helsinki bereikt u via de internationale luchthaven Helsinki Airport.

Helsinki Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 21 kilometer van Helsinki. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Helsinki bedraagt met de auto ongeveer 28 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Helsinki Airport vervoert jaarlijks ongeveer 18 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 33 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 130 bestemmingen. Onder andere Lufthansa, Turkish Airlines, Finnair, Norwegian Air Shuttle en Scandinavian Airlines vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 3 start –en landingsbanen van 3500, 3050 en 2900 meter lang. Helsinki Airport is een luchthaven met goede faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van Michael Kors,WHSmith, Longchamp, Burberry, Victoria’s secret en Polo Ralph Lauren zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van Starbucks en Burger King.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt hebben een balie waar u terecht kunt.

Helsinki Vantaa Airport beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Helsinki Vantaa Airport vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • GoSleep Pods

De GoSleep Pods vindt u in Terminal 1 naast Gate 11. Er zijn een onbekend aantal kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 4 uur. De kosten hiervoor bedragen 52 Euro. De kamers zijn voorzien van WiFi.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Helsinki en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Helsinki goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. En dat geldt ook als u zich gewoon makkelijk en vrij wilt kunnen verplaatsen. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Helsinki eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Helsinki kunt u boeken via Holidaycars. Deze aanbieder van huurauto’s heeft zeer lage tarieven en verzorgt huurauto’s voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Dit komt omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen betalings- of reserveringskosten berekend. Wijzigen of annuleren is gratis tot 48 uur voor het ophaaltijdstip. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Holidaycars.

Huurauto boeken

Eenvoudig boeken! Ruim 1 miljoen klanten gingen u voor!.

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Helsinki vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

  • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
  • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
  • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
  • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
  • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

U kunt in Helsinki een huurauto huren als u 21 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Een beperkt aantal verhuurmaatschappijen hanteert afwijkende voorwaarden. Vrijwel altijd wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan variëren per aanbieder.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Helsinki is geen visum nodig. Een geldig paspoort is uiteraard wel noodzakelijk.

Vaccinatie

Er komen in Finland geen infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden.

Valuta

In Helsinki – Finland kunt u betalen met de Euro.

Vliegtickets en vakanties

Veiligheid

Reisgidsen