Vliegtijd naar Hong Kong

Hoe lang is het vliegen naar Hong Kong?

Vliegtijd naar Hong Kong:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Hong Kong 11 uur 25 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Hong Kong

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Hong Kong – China? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Hong Kong

Hoe lang het vliegen is naar Hong Kong wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Hong Kong kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Hong Kong beïnvloeden.

De vluchtduur naar Hong Kong wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Hong Kong is 11 uur en 25 minuten. Voor uitgebreide informatie over Hong Kong leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Hong Kong bereikt u via de internationale luchthaven Hong Kong International Airport. Deze luchthaven staat ook bekend onder de naam Hong Kong Chek Lap Kok.

Hong Kong International Airport
Hong Kong International Airport ligt op ongeveer 30 kilometer van Hong Kong. Indien u per auto reist, bedraagt de transfertijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Hong Kong ongeveer 25 minuten. Deze reistijd is natuurlijk afhankelijk van de verkeersdrukte. Reist u met het openbaar vervoer dan dient u rekening te houden met een reistijd van 1,5 uur.

Hong Kong International Airport verwerkt jaarlijks bijna 64 miljoen passagiers. Deze passagiers reizen van –en naar 165 bestemmingen. Er zijn ongeveer 90 luchtvaartmaatschappijen die een verbinding met deze luchthaven onderhouden. Hieronder zijn Cathay Pacific Airways, Garuda Indonesia, Air China, Air France, KLM en British Airways. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft een Airport Lounge waar u terecht kunt (Overzicht Airport Lounges Hong Kong).

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 3.800 meter lang. De faciliteiten van de luchthaven zijn uitstekend en ingericht op het grote aantal reizigers dat jaarlijks de luchthaven bezoekt. De luchthaven beschikt over 2 terminals en een groot aantal horecagelegenheden, waaronder Délifrance, McDonalds, Burgerking en Subway. Shops zijn ook ruim aanwezig. Zo vindt u vestigingen van Calvin Klein, Chanel, Dior, Boss en Victoria’s Secret.

De luchthaven beschikt niet over mogelijkheden om een auto te huren. Wel zijn er enkele autoverhuurders die een huurauto op verzoek op de luchthaven kunnen afleveren. Veel reizigers kiezen echter voor de Airport Express.

Hong Kong International Airport beschikt over een transit hotel, namelijk het Regal Airport Hotel.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Hong Kong is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Hong Kong.

Hong Kong wordt vaak aangevlogen vanuit Parijs, Dubai en Los Angeles. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

  • De vliegtijd van Dubai naar Hong Kong is 8 uur en 10 minuten.
  • De vliegtijd van Düsseldorf naar Hong Kong is 12 uur en 30 minuten.
  • De vliegtijd van Frankfurt naar Hong Kong is 12 uur en 20 minuten.
  • De vliegtijd van Los Angeles naar Hong Kong is 15 uur en 40 minuten.
  • De vliegtijd van New York naar Hong Kong is 17 uur en 20 minuten.
  • De vliegtijd van Parijs naar Hong Kong is 13 uur en 00 minuten.
  • De vliegtijd van Singapore naar Hong Kong is 3 uur en 40 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Hong Kong is een visum benodigd. Zonder een visum zal u namelijk de toegang tot China worden geweigerd. De visumplicht geldt zowel voor zakelijke als toeristische reizigers.

Een visum aanvragen is vaak een langdurig en bureaucratisch proces. Om uw visumaanvraag te bespoedigen, kunt u gebruik maken van Visum2Go. Uw visumaanvraag zal snel en tijdig worden behandeld door de Visum2Go, de specialist in visumaanvragen en legaliseringen. De service gaat ver. Niet alleen verzorgen zij al het papierwerk, ze kunnen indien gewenst zelfs het visum bij u thuis afleveren.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Visum2Go.

Direct een visum aanvragen

 

Vaccinatie

Er komen in China meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg in China minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor China

Voor uw reis naar Hong Kong raden wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Rabiës, TBC, Japanse Encefalitis, Teken encefalitis en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

 
Hoe lang van tevoren moet u vaccinaties halen voor uw reis naar Hong Kong
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u al binnen 2 weken op reis naar Hong Kong dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden, omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Valuta

In Hong Kong – China kunt u betalen met de Chinese Yuan.

Euro’s omwisselen voor de Chinese Yuan gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks uit bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisverzekering

Vliegtickets & complete reizen

Vindt nu de goedkoopste reizen naar Hong Kong bij World Ticket Center. WTC.nl Is één van de grootste reisaanbieders en kan daardoor de meest voordelige tarieven aanbieden.

Reisgidsen

Alternatieve bestemmingen

Wellicht zijn onderstaande bestemmingen ook interessant voor u:

Chengdu
Dalian
Guangzhou
Hangzhou
Peking / Beijing
Shanghai
Shenzhen
Xiamen