Vliegtijd naar India

Hoe lang is het vliegen naar India?

Vliegtijd naar India:
Bestemming Vliegtijd naar India Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Bangalore 10 uur 20 minuten Vlucht zoeken
Chennai 10 uur 30 minuten Vlucht zoeken
Goa 10 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Haiderabad / Hyderabad 09 uur 50 minuten Vlucht zoeken
Mumbai 09 uur 00 minuten Vlucht zoeken
New Delhi 08 uur 50 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar India is 9 uur en 50 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de uw bestemming in India.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel India

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: India? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in India.

Hoe lang is het vliegen naar India

Hoe lang het vliegen is naar India wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar India kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar India beïnvloeden.

De vluchtduur naar India wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Jaipur is 8 uur en 55 minuten, maar naar Bangalore doet u er bijna 1 uur en 30 minuten langer over. De hoofdstad New Delhi bereikt u in een vliegtijd van 8 uur en 50 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Hoe lang is het vliegen naar andere bestemmingen in India

Vliegtijd naar andere bestemmingen binnen India:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Ahmadabad 09 uur 15 minuten
Amritsar 08 uur 30 minuten
Bhubaneswar 10 uur 50 minuten
Calcutta 10 uur 10 minuten
Cochin 10 uur 40 minuten
Coimbatore 11 uur 05 minuten
Dehradun 08 uur 55 minuten
Diu 09 uur 25 minuten
Indore 09 uur 35 minuten
Jaipur 08 uur 55 minuten
Jodhpur 08 uur 50 minuten
Khajuraho 09 uur 40 minuten
Madurai 11 uur 15 minuten
Port-Blair 12 uur 25 minuten
Trivandrum 10 uur 50 minuten
Varanasi 09 uur 55 minuten
Vasco da Gama 10 uur 10 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Visum

Om India te mogen in reizen, dient u te beschikken over een geldig visum. Zonder visum zal u de toegang tot India worden geweigerd. Zowel voor zakelijke reizigers als voor toeristen is het visum verplicht.

Het aanvragen van een visum is vaak een moeizaam en bureaucratisch proces dat veel tijd in beslag neemt en vaak leidt tot frustraties. Om er voor te zorgen dat uw visumaanvraag in één keer snel en foutloos wordt verwerkt, kunt u gebruik maken van de visumdienst van E-visums. E-visums is gespecialiseerd in het aanvragen van visa voor vrijwel alle landen waar een visum nog verplicht is. Zij kennen het klappen van de zweep en weten precies welke documenten noodzakelijk zijn en waar ze met de aanvraag terecht kunnen voor een snelle en correcte afhandeling. Ze nemen niet alleen de gehele aanvraag voor u uit handen, maar uw visum kan indien gewenst zelfs bij u thuis worden afgeleverd.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij E-visums.

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

In India komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor India

Voor uw reis naar India bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus,Hepatitis B, Rabies en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

In India komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

De bekende muskietennetten van Care Plus voldoen aan al deze voorwaarden en zorgen er voor dat u gerust op reis kunt gaan.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

India staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar India

Hoelang vliegen naar India? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar India een vliegduur heeft van tussen de 8 uur en 11 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in India

Het prijspeil in India ligt ongeveer 37% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in India ongeveer 63 Euro moet te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in India zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 27% gestegen. Met deze stijging behoort India tot de 5 landen waar de prijzen het hardst stijgen.

Met het huidige prijspeil behoort India tot de 10 goedkoopste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

In India kan worden betaald met de Roepie (Afkorting: INR, symbool: Rs). De Roepie is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 1,000, 500, 100, 50, 20 en 10 Roepie. 1 Roepie bestaat uit 100 Paise. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 5, 2 en 1 Roepie, en 50, 25, 20, 10 en 5 Paise.

Euro’s omwisselen voor de Roepie gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Pinnen in India is heel goed mogelijk. U vindt pinautomaten in alle grote steden. U kunt hier pinnen met alle gangbare pinpassen (Visa, Mastercard, Maestro en Cirrus). Door het grote aantal pinautomaten zal het geen probleem zijn om aan contant geld te komen. Aan het pinnen in India kunnen wel aanvullende kosten verbonden zijn. Wanneer uw reis u naar het platteland voert, dan doet u er verstandig aan om op het vliegveld of in de steden te pinnen. Op het platteland kunt u niet pinnen en worden creditcards vaak niet geaccepteerd.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in India
In India zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is (in de steden) op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen. Het gebruik van een creditcard is niet helemaal zonder risico. In India vindt regelmatig creditcard fraude plaats. Geeft daarom nooit zomaar uw creditcard af en zorg dat u altijd zicht blijft houden op uw creditcard. Scherm ook altijd uw pincode af, zodat nieuwsgierige omstanders niet mee kunnen lezen als u uw pincode intoetst.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Wilt u nu uw Visa Greencard aanvragen klik dan hier!

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In India wordt gebruik gemaakt van verschillende typen stopcontacten, namelijk typen C, D en M. In Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Stekkers type C, D en M De stekkers van uw apparaten en elektronica zullen daardoor in de meeste gevallen niet passen op stopcontacten in India. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig. Alleen wanneer u een stopcontact van type C aantreft, heeft u geen reisstekker nodig (mits uw stekker niet geaard is).

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar India kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in India zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar India?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar India af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 8 uur en 11 uur.