Vliegtijd naar Indonesië

Hoe lang is het vliegen naar Indonesië?

Vliegtijd naar Indonesië:
Bestemming Vliegtijd naar Indonesië Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Bali 16 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Jakarta 15 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Surabaya 15 uur 40 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Indonesië is 15 uur en 30 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Indonesië

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Indonesië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Indonesië.

Hoe lang is het vliegen naar Indonesië

Hoe lang het vliegen is naar Indonesië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Indonesië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Indonesië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Indonesië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Samarinda is 15 uur en 15 minuten, maar naar Bali doet u er ruim 45 minuten langer over. De hoofdstad Jakarta bereikt u in een vliegtijd van 15 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Hoe lang is het vliegen naar Indonesië?

De vliegtijd naar Indonesië is afhankelijk van uw bestemming. De vliegtijd naar Bali is ongeveer 16 uur. Vliegt u naar Jakarta dan moet u rekening houden met een vliegtijd van 14 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Hoe lang is het vliegen naar andere bestemmingen in Indonesië

Vliegtijd naar andere bestemmingen binnen Indonesië:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Balikpapan 15 uur 20 minuten
Jayapura 17 uur 20 minuten
Lombok 16 uur 05 minuten
Malang 15 uur 45 minuten
Manado 15 uur 40 minuten
Medan 13 uur 10 minuten
Praya 16 uur 10 minuten
Samarinda 15 uur 15 minuten
Semarang 15 uur 25 minuten
Ujung Pandang 15 uur 55 minuten
Yogyakarta 15 uur 30 minuten

Eenvoudig in gebruik!

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor Indonesië nodig heeft?

Indonesië heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot Indonesië worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor Indonesië nodig heeft, en vraag dit visum direct online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Hoe lang vliegen naar Indonesië

Hoelang vliegen naar Indonesië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Indonesië een vliegduur heeft van tussen de 15 uur en 16 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

In Indonesië komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Indonesië

Voor uw reis naar Indonesië bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B, Rabiës, TBC, Gele Koorts en Japanse Encefalitis noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

In heel Indonesië komt Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor een reis naar Indonesië wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

Prijzen in Indonesië

Het prijspeil in Indonesië ligt ongeveer 38% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Indonesië ongeveer 38 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Indonesië zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 11% gedaald. Met deze daling behoort Indonesië tot de 30 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Indonesië tot de 10 goedkoopste landen.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Indonesische Rupiah gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Indonesië?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Indonesië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 15 uur en 16 uur.