Vliegtijd naar Israël

Hoe lang is het vliegen naar Israël?

Vliegtijd naar Israël:
Bestemming Vliegtijd naar Israël Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Eilat 05 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Ein Bokek 04 uur 35 minuten
Haifa 04 uur 30 minuten
Jeruzalem 04 uur 35 minuten
Ovda (Negev regio) 05 uur 00 minuten
Tel Aviv 04 uur 35 minuten Vlucht zoeken
Tiberias 04 uur 45 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Israël is 4 uur en 30 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Israël.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Israel

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Israël? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Israël.

Hoe lang is het vliegen naar Israël

Hoe lang het vliegen is naar Israël wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Israël kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Israël beïnvloeden.

De vluchtduur naar Israël wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Haifa bedraagt 4 uur en 30 minuten, maar naar Eilat doet u er 30 minuten langer over. De hoofdstad Jeruzalem bereikt u in een vliegtijd van 4 uur en 35 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Israel is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Prijzen in Israël

Het prijspeil in Israël ligt ongeveer 15% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Israël ongeveer 15 Euro meer moet betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Israël zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 6% gedaald.

Met het huidige prijspeil behoort Israël tot de 20 duurste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

In Israël kan worden betaald met de New Shekel (Afkorting: ILS, symbool: ₪). De New Shekel komt voor in biljetten van 200, 100, 50, 20 New Shekel. 1 New Shekel bestaat uit 100 Agorot. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 10, 5, 2, en 1 New Shekel en 50 en 10 Agorot.

Euro’s omwisselen voor de Shekel gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Pinnen in Israël is mogelijk. U vindt pinautomaten in de grote steden bij banken, hotels en toeristische trekpleisters.. Het komt weleens voor dat deze pinautomaten leeg of defect zijn. Reist u af naar kleinere steden en dorpen dan kunt u beter contant geld mee nemen, omdat pinautomaten daar vaak ontbreken. U kunt tot maximaal 1.000 Shekel per dag opnemen via een pinautomaat.

Israël kent een uitstekend banksysteem en vrijwel alle valuta kunnen ter plaatse worden ingewisseld voor de Shekel. Bij veel toeristische attracties, horeca en hotelketens kunt u ook met de Amerikaanse dollar betalen.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is vaak niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards in Israël
In Israël zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is dan ook vrijwel overal mogelijk. Alleen in de kleinere dorpen en steden wordt een creditcard niet altijd geaccepteerd. Uit voorzorg dient u altijd contant geld bij u te dragen.

Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Hoe lang vliegen naar Israel

Hoelang vliegen naar Israel? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Israel een vliegduur heeft van tussen de 4 uur en 5 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Vaccinatie

In Israël komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd kunt worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Rabiës en Hepatitis A noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Malaria

In Israël komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Israël staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Israël wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type H. Stekker type HIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Stopcontacten van het type H vindt u uitsluitend in Israël. U kunt uw apparaten zonder een verloop of reisstekker niet aansluiten op dit type stopcontact. U zult voorafgaand aan uw reis een reisstekker moeten aanschaffen, indien u van uw apparaten (bijv. opladers) gebruik wenst te maken.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Israël kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Israël zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Israël?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Israël af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 4 en 5 uur.