Vliegtijd naar Italië

Hoe lang is het vliegen naar Italië?

Vliegtijd naar Italië:
Bestemming Vliegtijd naar Italië Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Bari 02 uur 25 minuten
Bologna 01 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Florence / Firenze 01 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Gardameer 01 uur 45 minuten
Genua / Genova 01 uur 55 minuten
Lamezia Terme 02 uur 20 minuten
Milaan 01 uur 40 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Napels 02 uur 15 minuten
Pisa 01 uur 55 minuten
Rimini 01 uur 55 minuten
Rome 02 uur 10 minuten Vlucht zoeken
Sardinië 02 uur 20 minuten
Savona 01 uur 55 minuten
Sicilië 02 uur 25 minuten
Triëst 02 uur 00 minuten
Turijn 01 uur 40 minuten
Venetië 01 uur 50 minuten Vlucht zoeken
Verona 01 uur 45 minuten

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Italië is 2 uur en 5 minuten. De exacte vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Italië.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Italie

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Italië? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Italië.

Hoe lang is het vliegen naar Italië

Hoe lang het vliegen is naar Italië wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Italië kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Italië beïnvloeden.

De vluchtduur naar Italië wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Turijn bedraagt 1 uur en 40 minuten, maar naar Catania (Sicilië) doet u er 50 minuten langer over. De hoofdstad Rome bereikt u in een vliegtijd van 2 uur en 10 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Italië is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Italië zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Italië komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Italië staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Italië

Hoelang vliegen naar Italië? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Italië een vliegduur heeft van tussen de 1 uur en 3 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Welke cruises vertrekken er vanuit Italië

Italië is een populair vertrekpunt voor cruiseschepen. Onderstaande steden zijn populaire vertrekhavens. Klik op de naam van de stad voor meer informatie over de mogelijkheden cruises.

Prijzen in Italië

Het prijspeil in Italië ligt ongeveer 22% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Italië ongeveer 22 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Italië zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, ongeveer gelijk gebleven.

Met het huidige prijspeil behoort Italië tot de 10 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Italië?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Italië af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 1 en 3 uur.