Vliegtijd naar Japan

Hoe lang is het vliegen naar Japan?

Vliegtijd naar Japan:
Bestemming Vliegtijd naar Japan Goedkope tickets
Hiroshima 12 uur 45 minuten
Fukuoka 12 uur 35 minuten
Kioto / Kyoto 12 uur 55 minuten
Okinawa 12 uur 55 minuten Vlucht zoeken
Osaka 12 uur 50 minuten Vlucht zoeken
Tokio / Tokyo 13 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Japan is 12 uur en 55 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de bestemming in Japan.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Japan

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Japan? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Japan.

Hoe lang is het vliegen naar Japan

Hoe lang het vliegen is naar Japan wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Japan kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Japan beïnvloeden.

De vluchtduur naar Japan wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Fukuoka is 12 uur en 35 minuten, maar naar Okinawa doet u er ruim 20 minuten langer over. De hoofdstad Tokyo bereikt u in een vliegtijd van 13 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Japan is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Japan zijn in principe geen vaccinaties nodig.

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Japanse Encefalitis en Tekenencefalitiss noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Malaria

In Japan komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Japan staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Japan

Hoelang vliegen naar Japan? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Japan een vliegduur heeft van tussen de 12 uur en 13 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Japanse Yen gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

 

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Vliegtickets

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Het aansluiten van een ongeaarde stekker op een geaard stopcontact kan een risico opleveren. Geaarde verbindingen zijn namelijk veel veiliger in het geval van kortsluiting. Sluit u een ongeaarde stekker op een geaard stopcontact aan dan kan er in het geval van kortsluiting brand ontstaan.

In Japan wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type A en B. Het verschil tussen beide stekkers is dat type B geaard is. STekker type A BIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op de stopcontacten in Japan. U heeft hiervoor dus een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Japan kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Skross beschikt, naast adapters, ook over een aantal schuifjes waarmee de stekker aangepast kan worden aan het stopcontact. Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Als bonus heeft deze reisstekker ook 2 USB aansluitingen zodat u nog meer apparaten kunt aansluiten.

Voor meer informatie over het gebruik van deze, in Zwitserland vervaardigde kwaliteits reisstekker, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Japan zijn als volgt:

Voltage Frequentie
100 Volt 50/60 Hz

Prijzen in Japan

Het prijspeil in Japan ligt ongeveer 9% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Japan ongeveer 91 Euro moet te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Japan zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 15% gedaald. Met deze daling behoort Japan tot de 25 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Japan tot de 20 goedkoopste landen ter wereld.

Reisgidsen

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Japan?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Japan af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 12 en 13 uur.