Vliegtijd naar Jeruzalem

Hoe lang is het vliegen naar Jeruzalem?

Vliegtijd naar Jeruzalem:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Jeruzalem (U vliegt naar de luchthaven Tel Aviv). 04 uur 35 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Jeruzalem – Israël? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Luchthaven

Jeruzalem bereikt u via de internationale luchthaven Ben Gurion Airport.

Ben Gurion Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 57 kilometer van Jeruzalem. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Jeruzalem bedraagt met de auto ongeveer 50 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Ben Gurion Airport vervoert jaarlijks ongeveer 18 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 99 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 71 bestemmingen. Onder andere Air France, Delta Air Lines, easyJet, Lufthansa en United Airlines vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 3 start –en landingsbanen van 2750, 4050 en 3100 meter lang. Ben Gurion Airport is een luchthaven met goede faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van Swarovski en Victoria’s Secret zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van Pizza Hut.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Avis, Budget, Dollar Thrifty, Eldan, Hertz en Shlomo Sixt hebben een balie waar u terecht kunt.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Jeruzalem en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Jeruzalem goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. En dat geldt ook als u zich gewoon makkelijk en vrij wilt kunnen verplaatsen. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Jeruzalem eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Jeruzalem kunt u boeken via Holidaycars. Deze aanbieder van huurauto’s heeft zeer lage tarieven en verzorgt huurauto’s voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Dit komt omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen betalings- of reserveringskosten berekend. Wijzigen of annuleren is gratis tot 48 uur voor het ophaaltijdstip. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Holidaycars.

Huurauto boeken

Eenvoudig boeken! Ruim 1 miljoen klanten gingen u voor!

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Jeruzalem vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

  • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
  • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
  • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
  • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
  • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

U kunt in Jeruzalem een huurauto huren als u 21 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Een beperkt aantal verhuurmaatschappijen hanteert afwijkende voorwaarden. Vrijwel altijd wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan variëren per aanbieder.

Bezienswaardigheden

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Jeruzalem is geen visum noodzakelijk. Wel dient u tijdig de juiste vaccinaties te halen.

Vaccinatie

Er komen in Israël meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinatie bent u niet beschermd tegen deze infectieziekten en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Niet alleen tijdens uw reis, maar ook nog heel lang daarna! Omdat de gezondheidszorg in Israël veel minder goed is geregeld dan bij ons in Nederland en België, wilt u natuurlijk voorkomen dat u, gedurende uw reis, ziek wordt. Wanneer u kiest voor een vaccinatie weet u zeker dat u goed beschermd op reis gaat.

Vaccinaties voor Israël

Voor uw reis naar Jeruzalem bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • Hepatitis A + B(€ 63,80)
  • DTP (€ 23,30)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kunnen aanvullende vaccinaties noodzakelijk zijn.

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties. Meditel is de specialist op het gebied van preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt online een afspraak inplannen op het tijdstip dat u het beste uitkomt bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

 
Hoe lang van tevoren moet u vaccinaties halen voor uw reis naar Jeruzalem
Op basis van de twee hierboven genoemde vaccinaties dient u minimaal 2 weken van te voren uw vaccinaties te halen. Dit is nodig omdat de Hepatitis A vaccinatie 2 weken nodig heeft om een optimale bescherming te bieden.

Gaat u al binnen 2 weken op reis naar Jeruzalem dan behoort een spoed vaccinatie in veel gevallen ook nog tot de mogelijkheden, omdat een deel van de vaccinaties tot op de dag van vertrek gegeven kunnen worden. Maak hiervoor direct een afspraak met Meditel om de mogelijkheden te bespreken. Zonder vaccinaties bent u niet of minder goed beschermt tegen infectieziekten.

Valuta

In Israël kan worden betaald met de New Shekel (Afkorting: ILS). Euro’s omwisselen voor de Shekel gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Vliegtickets en vakanties

Veiligheid

Reisgidsen