Vliegtijd naar de Kaapverdische Eilanden

 

Hoe lang is het vliegen naar de Kaapverdische Eilanden?

Vliegtijd naar Kaapverdië:
Bestemming Vliegtijd naar de Kaapverdische Eilanden Goedkope tickets
Santa Maria (Ilha Do Sal) 5 uur 45 minuten Vlucht zoeken
Sal Rei (Boavista) 5 uur 55 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Klik op de naam van uw bestemming voor aanvullende informatie over de betreffende stad/regio.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Kaapverdische Eilanden

De vliegtijd naar de Kaapverdische Eilanden is 5 uur en 50 minuten. De vliegtijd kan 5 tot 10 minuten afwijken afhankelijk van uw eindbestemming op de Kaapverdische Eilanden.

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Kaapverdische eilanden? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op de Kaapverdische Eilanden.

Hoe lang is het vliegen naar de Kaapverdische Eilanden

Hoe lang het vliegen is naar de Kaapverdische Eilanden wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar de Kaapverdische Eilanden kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar de Kaapverdische Eilanden beïnvloeden.

De vluchtduur naar de Kaapverdische Eilanden wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar de Kaapverdische Eilanden bedraagt ongeveer 5 uur en 50 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Meer informatie over: de Kaapverdische Eilanden

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk Visum u voor de Kaapverdische Eilanden nodig heeft?

De Kaapverdische Eilanden heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot de Kaapverdische Eilanden worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor de Kaapverdische Eilanden nodig heeft, en vraag deze gelijk online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Meer informatie over: de Kaapverdische Eilanden


Vaccinatie

Op de Kaapverdische Eilanden komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor de Kaapverdische Eilanden

Voor uw reis naar de Kaapverdische Eilanden bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus,Hepatitis B, TBC en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel) van de kosten betalen.

Op de Kaapverdische Eilanden komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria komt namelijk op een deel van de Kaapverdische Eilanden voor. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Muskietennet / Klamboe

Muskietennet / klamboe

Meerdere soorten verkrijgbaar!

Om gedurende uw reis goed beschermd te zijn tegen Malaria is het verstandig om naast malaria pillen ook een geïmpregneerd muskietennet mee te nemen. Een muskietennet zorgt er voor dat u rustig kunt slapen zonder u druk te maken over muggen die malaria of dengue overbrengen. Ook houdt een muskietennet insecten en ander (kruipend) ongedierte op afstand.

Een goed muskietennet is rondom gesloten met een maximale maasgrootte van 1,75 mm. Bij voorkeur dient het muskietennet geïmpregneerd te zijn met een insecten dodende stof. Het spreekt voor zich dat deze stof onschadelijk moet zijn voor de mens. Gaat u naar een gebied dat bekend staat om malaria dan wordt door de World Health Organization het gebruik van geïmpregneerde muskietennetten ten sterkste aangeraden.

Hoe lang vliegen naar de Kaapverdische Eilanden

Hoelang vliegen naar de Kaapverdische Eilanden? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar de Kaapverdische Eilanden een vliegduur heeft van tussen de 5 uur en 6 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Meer informatie over: de Kaapverdische Eilanden


Lokale valuta en pinautomaten

Op de Kaapverdische Eilanden kan worden betaald met de Cape Verde Escudo (CVE). De Escudo is de lokale valuta en komt voor in biljetten van 5,000, 2,000, 1,000 en 500 CVE. Het muntgeld is verkrijgbaar in eenheden van 200, 100, 50, 20, 10, 5 en 1 Escudo.

Euro’s omwisselen voor de Escudo gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Buitenlandse valuta bestellen

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Pinnen op de Kaapverdische Eilanden is mogelijk, maar pinautomaten komen slechts sporadisch voor. Om te kunnen pinnen dient u te beschikken over een Visa of Mastercard. De pinautomaten die aanwezig zijn, staan in Sal, Praia en Sâo Vincent. Het komt regelmatig voor dat deze pinautomaten leeg of defect zijn. Pinnen is dan ook niet altijd mogelijk.

Betalen in winkels en horeca
Pinnen in restaurants en winkels is niet mogelijk. U dient dus over voldoende contant geld of een creditcard te beschikken om uw aankopen mee te betalen.

Creditcards op de Kaapverdische Eilanden
Op de Kaapverdische Eilanden zijn creditcards wijd geaccepteerd. Betalen met een credit card is op veel plaatsen mogelijk. Toeristen en zakelijke reizigers worden geadviseerd zoveel mogelijk met een creditcard te betalen. Dit om criminaliteit (beroving en diefstal) te ontmoedigen.

Heeft u nog geen creditcard dan kunt u hier uw Visa creditcard aanvragen. Wij adviseren de Visa Greencard. Een Visa creditcard is wereldwijd de meest geaccepteerde creditcard. Of u nu geniet van een stedentrip binnen Europa of op Safari gaat in Afrika, met een Visa Creditcard kunt u altijd betalen! De Visa Greencard heeft als aanvullend voordeel dat alle aankopen CO2 neutraal worden gemaakt, zonder dat het u ook maar een cent extra kost! Bij elke aankoop die u met uw creditcard doet, investeert Visa in CO2 neutrale projecten zoals duurzame energie of het aanplanten van bomen.

De Visa Greencard heeft alle voordelen van een gewone creditcard, zoals de Visa Gold Card:
• Het is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld.
• Uw aankopen zijn 180 dagen verzekerd
• Gespreid betalen is mogelijk
• Online inzicht in al uw transacties
• Zelf kiezen in welke CO2 neutrale projecten Visa moet investeren.

Meer informatie over: de Kaapverdische Eilanden


Het Zikavirus op de Kaapverdische Eilanden

Op de Kaapverdische Eilanden komt het Zikavirus voor!

Het Zikavirus wordt overgedragen door muggen (de Gelekoortsmug of de Denguemug) en veroorzaakt Zikakoorts. Er zijn ook aanwijzingen dat het Zikavirus seksueel overdraagbaar is. Het Zikavirus verloopt bij de meeste besmettingen vrij mild en gaat gepaard met acute koorts, gewrichtspijn, ontstekingen aan de ogen, huiduitslag en soms hoofdpijn en diarree. Sinds kort wordt het Zikavirus echter steeds vaker in verband gebracht met het syndroom van Guillain-Barré en Microcefalie.

Bij het syndroom van Guillain-Barré is er sprake van spierzwakte of verlamming en vaak ook van gevoelsstoornissen zoals gevoelloosheid of tintelingen. De ernst van de ziekte varieert van lichte verschijnselen tot een tijdelijke volledige verlamming waarbij ook de ademhalingsspieren en de aangezichtsspieren verlamd kunnen raken.

Microcefalie wordt gekenmerkt door een te kleine schedel bij pasgeborenen. Hierdoor kunnen de hersenen zich niet goed ontwikkelen, met als gevolg een verstandelijke beperking die in het ergste geval kan leiden tot een ernstige verstandelijke handicap. Ook de motorische ontwikkeling kan achterblijven en er kunnen afwijkingen aan de organen optreden. Microcefalie kan niet worden genezen. Het Zikavirus is dan ook een groot risico voor zwangere vrouwen. Het reizen naar landen waar het Zikavirus voorkomt, zoals de Kaapverdische Eilanden, wordt zwangere vrouwen dan ook afgeraden.

Tijdens uw verblijf op de Kaapverdische Eilanden dient u onderstaande preventieve maatregelen in acht te nemen:

  • Slaap zoveel mogelijk onder een geïmpregneerde klamboe. (Klamboe bestellen)
  • Smeer onbedekte huid in met DEET. (DEET bestellen)
  • Draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar de Kaapverdische Eilanden?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar de Kaapverdische Eilanden af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 5 uur en 6 uur.

Meer informatie over: de Kaapverdische Eilanden