Vliegtijd naar Koeweit

Hoe lang is het vliegen naar Koeweit?

Vliegtijd naar Koeweit:
Bestemming Vliegtijd naar Koeweit Goedkope tickets
Kuwait 06 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Koeweit is 6 uur. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Koeweit.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Koeweit

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Koeweit? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Koeweit.

Hoe lang is het vliegen naar Koeweit

Hoe lang het vliegen is naar Koeweit wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Koeweit kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Koeweit beïnvloeden.

De vluchtduur naar Koeweit wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Koeweit bedraagt 6 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Koeweit is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Koeweit.

Koeweit wordt vaak aangevlogen vanuit Istanbul, München en Doha. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden én die van andere hubs:

  • De vliegtijd van Istanbul naar Koeweit is 3 uur en 5 minuten.
  • De vliegtijd van Abu Dhabi naar Koeweit is 1 uur en 20 minuten.
  • De vliegtijd van München naar Koeweit is 5 uur en 10 minuten.
  • De vliegtijd van Doha naar Koeweit is 1 uur.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Visum

Heeft u al gecontroleerd welk visum u voor Koeweit nodig heeft?

Koeweit heeft afhankelijk van het reisdoel, de bestemming en reisduur een toeristenvisum of zakenvisum verplicht gesteld. Zonder geldige visum zal u de toegang tot Koeweit worden geweigerd. Dit houdt in dat u op het vliegveld niet door de douane komt en bij de eerst volgende mogelijkheid retour dient te vliegen. Naast een hoop stress en irritatie zal dit ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen!

Een visum aanvragen staat bekend als een moeilijk en bureaucratisch proces. Om u al deze “papieren” ellende te besparen kunt u nu online uw visum aanvragen. De Visumcentrale zorgt ervoor dat uw visum aanvraag snel en tijdig wordt behandeld. Indien gewenst kunnen zij zelfs uw visum bij u thuis afleveren!

Controleer nu direct wat voor visum u voor Koeweit nodig heeft, en vraag dit visum direct online aan! Alles wordt voor u geregeld!

Vaccinatie

In Koeweit komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Koeweit

Voor uw reis naar Koeweit bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

Malaria

In Koeweit komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Hoe lang vliegen naar Koeweit

Hoelang vliegen naar Koeweit? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Koeweit een vliegduur heeft van 6 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Koeweitse Dinar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisgidsen

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Koeweit?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Koeweit af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van 6 uur.