Vliegtijd naar Kuwait

Hoe lang is het vliegen naar Kuwait?

Vliegtijd naar Kuwait:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Kuwait 06 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Kuwait – Koeweit? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Kuwait

Hoe lang het vliegen is naar Kuwait wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Kuwait kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Kuwait beïnvloeden.

De vluchtduur naar Kuwait wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Kuwait is 6 uur. Voor uitgebreide informatie over Kuwait leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Kuwait bereikt u via de internationale luchthaven Kuwait International Airport.

Kuwait International Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 55 kilometer van Kuwait. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Kuwait bedraagt met de auto ongeveer 36 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Kuwait International Airport vervoert jaarlijks ongeveer 10 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 50 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 100 bestemmingen. Onder andere Air India, Jazeera Airways, KLM, Kuwait Airways and Lufthansa vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 3400 en 3500 meter lang. Kuwait International Airport is een luchthaven met uitstekende faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van Debenhams, The Body Shop, Crocs en Nike zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van KFC, Baskins Robbins, McDonald, Cinnabon en Starbucks.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Hertz, Behbehani group, Avis, National, Makfm, Al-Khalijia, Dollar, Drive, Araba, Budget en Rekab hebben een balie waar u terecht kunt.

Kuwait International Airport beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Kuwait International Airport vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • Safir Airport Hotel

Het Safir Airport Hotel vindt u tussen de hoofd terminal en de Amiri Terminal. Het heeft 175 kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 24 uur. De kosten hiervoor bedragen 148 Dollar. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi, koffie / thee faciliteiten, en-suite badkamer, airconditioning, bureau, roomservice en een minibar. Safir Airport Hotel biedt daarnaast de volgende faciliteiten: Restaurant, Wake Up Call Service, gym / fitness center, vergaderruimte, Business Center, zwembad, een ruimte voor gaming en een wasserette.

Lokale valuta en pinautomaten

In Kuwait kunt u betalen met de Koeweit Dinar.

Euro’s omwisselen voor Dinar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Reisgidsen