Lugano

Hoe lang is het vliegen naar Lugano?

Vliegtijd naar Lugano:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Lugano 01 uur 20 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Lugano – Zwitserland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Lugano

Hoe lang het vliegen is naar Lugano wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Lugano kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Lugano beïnvloeden.

De vluchtduur naar Lugano wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Lugano is 1 uur en 20 minuten. Voor uitgebreide informatie over Lugano leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Lugano bereikt u via de internationale luchthaven Lugano Airport.

Lugano Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 7 kilometer van Lugano. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van Lugano bedraagt met de auto ongeveer 16 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Lugano Airport vervoert jaarlijks ongeveer 0,2 miljoen passagiers. Er vliegen 2 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar 2 bestemmingen. Silver Air en Swiss International Air Lines vliegen op deze bestemming.

De luchthaven beschikt over 1 start –en landingsbaan van 1420 meter lang. Lugano Airport is een luchthaven met zeer beperkte faciliteiten. Er is een mogelijkheid om (tax free) te shoppen.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt hebben een balie waar u terecht kunt.