Manilla

Hoe lang is het vliegen naar Manilla?

Vliegtijd naar Manilla:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Manilla 17 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Manilla – de Filipijnen? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar Manilla

Hoe lang het vliegen is naar Manilla wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Manilla kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Manilla beïnvloeden.

De vluchtduur naar Manilla wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar Manilla is 17 uur. Voor uitgebreide informatie over Manilla leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

Manilla bereikt u via de internationale luchthaven: Ninoy Aquino International Airport.

Ninoy Aquino International Airport
Ninoy Aquino International Airport ligt op ongeveer 12 kilometer van het centrum van Manilla. De transfertijd vanaf de luchthaven naar het centrum van Manilla bedraagt ongeveer 45 minuten. Deze reistijd is natuurlijk afhankelijk van de verkeersdrukte en het gekozen vervoersmiddel.

Ninoy Aquino International Airport verwerkt jaarlijks ongeveer 33 miljoen passagiers. Deze passagiers reizen van –en naar 100 bestemmingen. Er zijn ongeveer 40 luchtvaartmaatschappijen die een verbinding met deze luchthaven onderhouden. Hieronder zijn Philippine Airlines, China Southern Airlines en Malaysia Airlines. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft een Airport Lounge waar u terecht kunt (Overzicht Airport Lounges Manilla).

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 2.250 en 3.730 meter lang en 3 terminals. De faciliteiten van de luchthaven zijn beperkt. De luchthaven beschikt over een beperkt aantal horecagelegenheden in Terminal 1.

Er zijn ook een beperkt aantal shops op deze luchthaven aanwezig in Terminal 1 en 2. Reist u via Terminal 3 dan zijn de mogelijkheden om te shoppen uitgebreider. Tussen de parkeervoorziening en de terminal vindt u namelijk groot winkelcentrum. De luchthaven beschikt over diverse mogelijkheden om een auto te huren. De luchthaven heeft onder andere desks van Budget en Avis.

Ninoy Aquino International Airport beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Ninoy Aquino International Airport vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • Wings Transit Lounge
  • Day Rooms

Het Wings Transit Lounge vindt u op de 4e verdieping van Terminal 3. Het heeft 34 kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 7 uur. De kosten hiervoor bedragen 19 Dollar. De kamers zijn voorzien van WiFi, airconditioning en roomservice. Wings Transit Lounge biedt daarnaast de volgende faciliteiten: Restaurant en een Wake Up Call Service.

De Day Rooms vindt u op de 4e verdieping van de vertrekhal van Terminal 1. Het heeft 9 kamers welke u kunt boeken voor een minimale duur van 24 uur. De kosten hiervoor bedragen 16 Dollar. De kamers zijn voorzien van WiFi, koffie / thee faciliteiten, en airconditioning.

Vervoer van -en naar de luchthaven

Reist u liever per huurauto lees hieronder verder.

Autohuur

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

De Filipijnen (Manilla) is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Manilla op de Filipijnen.

Manilla wordt vaak aangevlogen vanuit de hubs Hong Kong, Singapore en Dubai. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

  • De vliegtijd van Hong Kong naar Manilla is 2 uur en 0 minuten.
  • De vliegtijd van Singapore naar Manilla is 4 uur en 0 minuten.
  • De vliegtijd van Dubai naar Manilla is 10 uur en 45 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Bezienswaardigheden

Reisgidsen

Openbaar vervoer

Visum

Voor uw bezoek aan Manilla is een visum noodzakelijk. Zonder een visum zal u namelijk de toegang tot de Filipijnen worden geweigerd. De visumplicht geldt zowel voor zakelijke als toeristische reizigers.

Een visum aanvragen is vaak een langdurig en bureaucratisch proces. Om uw visumaanvraag te bespoedigen, kunt u gebruik maken van Visum2Go. Uw visumaanvraag zal snel en tijdig worden behandeld door de Visum2Go, de specialist in visumaanvragen en legaliseringen. De service gaat ver. Niet alleen verzorgen zij al het papierwerk, ze kunnen indien gewenst zelfs het visum bij u thuis afleveren.

Om direct uw visum te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Visum2Go.

Direct een visum aanvragen

Vaccinatie

In de Filipijnen komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor de Filipijnen

Voor uw reis naar Manilla bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (volw. € 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B, TBC, Rabies, Gele Koorts en Japanse Encefalitis noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

In enkele delen van de Filipijnen komt ook Malaria voor. Lees hieronder welke voorbereidingen u dient te treffen tegen Malaria.

Malaria

Voor deze bestemming wordt dringend geadviseerd om voorzorgsmaatregelen tegen malaria te nemen. Malaria is een infectieziekte waar géén vaccinatie voor bestaat. Om u te beschermen tegen Malaria kunt u uitsluitend Malaria pillen innemen.

Er zijn drie soorten Malaria pillen verkrijgbaar die afhankelijk van uw bestemming, reisduur en gezondheid worden voorgeschreven. Malaria pillen zijn niet verkrijgbaar zonder consult en doktersrecept.

Online afspraak maken

Bezoek nu Meditel Reisvaccinaties om direct online een afspraak te maken met een reisarts (gespecialiseerd in vaccinaties). Meditel Reisvaccinaties heeft 34 vestigen in het gehele land.

Valuta

In Manilla – de Filipijnen kunt u betalen met de Filipijnse Peso.

Euro’s omwisselen voor de Filipijnse Peso gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Veiligheid

Gezondheidszorg