Mauritius

Hoe lang is het vliegen naar Mauritius ?

Vliegtijd naar Mauritius :
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
Mauritius 12 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Mauritius? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s op Mauritius.

Hoe lang is het vliegen naar Mauritius

Hoe lang het vliegen is naar Mauritius wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Mauritius kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Mauritius beïnvloeden.

De vluchtduur naar Mauritius wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Mauritius is 12 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Overstappen, transfers en aansluitende vluchten

Mauritius is een bestemming die vaak niet rechtstreeks wordt aangevlogen. Veel luchtvaartmaatschappijen kiezen er voor om gebruik te maken van een luchthaven met een hub-functie. Dit houdt in dat er een tussenstop plaats vindt op een grote luchthaven in de regio van vertrek of aankomst. Op deze luchthaven neemt u een aansluitende vlucht (transfer) naar uw eindbestemming Mauritius.

Mauritius wordt vaak aangevlogen vanuit Londen, Dubai en Frankfurt. Onderstaand vindt u de bijbehorende vliegtijden:

  • De vliegtijd van Dubai naar Mauritius is 6 uur en 40 minuten.
  • De vliegtijd van Düsseldorf naar Mauritius is 11 uur en 25 minuten.
  • De vliegtijd van Frankfurt naar Mauritius is 11 uur en 00 minuten.
  • De vliegtijd van Istanbul naar Mauritius is 8 uur en 10 minuten.
  • De vliegtijd van Londen naar Mauritius is 11 uur en 35 minuten.
  • De vliegtijd van Parijs naar Mauritius is 11 uur en 15 minuten.

Luchtvaartmaatschappijen kiezen voor het gebruik van hubs in verband met een niet toereikende brandstofcapaciteit van het vliegtuig. Ook een betere bezettingsgraad van het vliegtuig kan een reden zijn om te kiezen voor een tussenstop.

Visum

Voor uw bezoek aan Mauritius is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

Op Mauritius komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor Mauritius

Voor uw reis naar Mauritius bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 25,50)
  • Hepatitis A (volw. € 54,50 & kinderen € 39,50)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen Buiktyfus, Hepatitis B en Gele Koorts noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Eenvoudig en snel geregeld!

Malaria

Op Mauritius komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Hoe lang vliegen naar Mauritius

Hoelang vliegen naar Mauritius? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Mauritius een vliegduur heeft van 12 uur. Een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Lokale valuta en pinautomaten

Op Mauritius kan worden betaald met de Rupee.

Euro’s omwisselen voor de Rupee gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Mauritius?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Mauritius af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van 12 uur.