München

Hoe lang is het vliegen naar Munchen?

Vliegtijd naar Munchen:
Bestemming Vliegtijd Goedkope tickets
München 01 uur 05 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: München – Duitsland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp.

Hoe lang is het vliegen naar München

Hoe lang het vliegen is naar München wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar München kan door het type vliegtuig zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het vliegtuigtype maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar München beïnvloeden.

De vluchtduur naar München wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen. Afhankelijk vanaf welke gate u vertrekt en naar welke baan u moet taxiën kan de vluchtduur met 20 minuten toenemen.

De vliegtijd naar München is 1 uur en 5 minuten. Voor uitgebreide informatie over München leest u verder op deze pagina.

Luchthaven

München bereikt u via de internationale luchthaven Munich Airport.

Munich Airport
Deze luchthaven ligt op ongeveer 39 kilometer van München. De reistijd, vanaf de luchthaven, naar het centrum van München bedraagt met de auto ongeveer 30 minuten. Uiteraard kan de reistijd afwijken door de gekozen route en de verkeersdrukte.

Munich Airport vervoert jaarlijks ongeveer 43 miljoen passagiers. Er vliegen ongeveer 82 luchtvaartmaatschappijen van en naar deze luchthaven. Gezamenlijk vliegen zij naar bijna 248 bestemmingen. Onder andere Condor, Eurowings, Lufthansa, Transavia en United Airlines vliegen op deze bestemming. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft een Airport Lounge waar u terecht kunt (Overzicht Airport Lounges München).

De luchthaven beschikt over 2 start –en landingsbanen van 4000 en 4005 meter lang. Munich Airport is een luchthaven met uitstekende faciliteiten. Er is mogelijkheid om (tax free) te shoppen. Onder andere winkels van Burberry, Ralph Lauren, Montblanc, Bvlgari, Coach, Gucci, Hermes, Hugo Boss, MAC, Swarovski, Omega, Rolex, Salvatore Ferragamo, United Colors of Benetton adn Victoria’s Secret zijn aanwezig op deze luchthaven. Voor een hapje of een drankje kunt u onder andere terecht bij een vestiging van McDonalds, Subway en Starbucks.

Er is voldoende mogelijkheid om een auto te huren. Onder andere Avis, Hertz, Sixt, Europcar, National, Terstappen, Thrifty en Budget hebben een balie waar u terecht kunt.

Munich International Airport beschikt over één of meer airside transit hotels of Sleeping Pods. Een transit hotel biedt u de gelegenheid om een lange wachttijd, op een aansluitende vlucht, in alle comfort te overbruggen. Vaak kunt u een kamer in een transit hotel voor enkele uren boeken zodat u even uit kunt rusten. Een Sleeping Pod biedt over het algemeen minder ruimte en minder comfort maar is altijd nog aangenamer dan slapen op de bankjes van de luchthaven. Transit hotels en Sleeping Pods bevinden zich in het gedeelte van de luchthaven dat zich achter de security en paspoort controle bevindt. Hierdoor hoeft u na aankomst niet door alle checks maar kunt u in de transit area wachten op uw aansluitende vlucht. Moet u heel lang vliegen of heeft u een lange tussenstop dan is een transit hotel dé oplossing.

Op Munich International Airport vindt u de volgende transit hotels en slaap cabines:

  • Nap Cabs

De Nap Cabs vindt u op de 4e verdieping van, in de buurt van gate G6. Op de 5e verdieping van Terminal 2 (in de buurt van gate H32) vindt u een tweede locatie. Er 12 Nab Cabs welke u kunt boeken voor een minimale duur van 2 uur. De kosten hiervoor bedragen 30 Euro. De kamers zijn voorzien van TV, WiFi en airconditioning.

Autohuur

Een huurauto biedt u de vrijheid om Munchen en de omgeving op eigen gelegenheid te verkennen. En dat is nodig ook. Om Munchen goed te verkennen, en echt alle mooie locaties en bezienswaardigheden aan te doen, is een auto als vervoersmiddel eigenlijk onontbeerlijk. En dat geldt ook als u zich gewoon makkelijk en vrij wilt kunnen verplaatsen. Een huurauto is dan ook voor veel bezoekers van Munchen eerder regel dan uitzondering. Het geeft u zoveel meer vrijheid dan het lokale openbaar vervoer.

Huurauto’s in Munchen kunt u boeken via Holidaycars. Deze aanbieder van huurauto’s heeft zeer lage tarieven en verzorgt huurauto’s voor zowel vakantiegangers als zakelijke reizigers. Dit komt omdat ze de beschikbaarheid en prijzen van huurauto’s bij alle grote en internationale huurauto aanbieders (waaronder Budget, Europcar autoverhuur, Avis autoverhuur, Europcar, Hertz en Alamo) vergelijken. Daarnaast worden er geen betalings- of reserveringskosten berekend. Wijzigen of annuleren is gratis tot 48 uur voor het ophaaltijdstip. Uw geboekte huurauto kunt u op het vliegveld ophalen en tevens ook weer retour brengen.

Om direct uw huurauto te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij Holidaycars.

Huurauto boeken

Eenvoudig boeken! Ruim 1 miljoen klanten gingen u voor!.

Als u een auto wilt huren, dan regelt u deze het beste voordat u naar Munchen vertrekt. Laat u vooral niet verleiden door lokale aanbieders die tegen scherpe prijzen huurauto’s aanbieden. U komt in dat geval namelijk vaak bedrogen uit. De uiteindelijke kosten liggen bij lokale aanbieders vaak veel hoger! Enkele negatieve punten waar u, bij lokale aanbieders, mee te maken kunt krijgen:

  • Extra kosten na afloop van de huurperiode.
  • De verhuurder probeert reeds bestaande schades op u te verhalen.
  • U bent slecht of zelfs helemaal niet verzekerd.
  • Er worden hoge kosten per gereden kilometer aan u doorberekend.
  • De auto heeft defecten waardoor u en/of uw familie gevaar loopt.

Een goede en betrouwbare auto kunt u reserveren via één van de gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Gerenommeerde autoverhuurbedrijven zullen u geen kosten achteraf berekenen en bieden een goede (all risk) verzekering aan. Vrijwel altijd bieden zij ook een ongelimiteerde aantal kilometers aan (bij een verhuurperiode langer dan 3 dagen).

U kunt in Munchen een huurauto huren als u 21 jaar oud bent en daarbij minimaal 1 jaar een rijbewijs heeft. Een beperkt aantal verhuurmaatschappijen hanteert afwijkende voorwaarden. Vrijwel altijd wordt er een toeslag berekend voor bestuurders jonger dan 25 jaar. De kosten hiervan variëren per aanbieder.

Reisgidsen