Vliegtijd naar Nieuw Zeeland

Hoe lang is het vliegen naar Nieuw Zeeland?

Vliegtijd naar Nieuw Zeeland:
Bestemming Vliegtijd naar Nieuw Zeeland Goedkope tickets

Eenvoudig in gebruik!

Auckland 21 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Christchurch 21 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Queenstown 22 uur 05 minuten
Wellington 22 uur 00 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Nieuw Zeeland is 21 uur en 30 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van uw bestemming in Nieuw Zeeland.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Nieuw Zeeland

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Nieuw Zeeland? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Nieuw Zeeland.

Hoe lang is het vliegen naar Nieuw Zeeland

Hoe lang het vliegen is naar Nieuw Zeeland wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Nieuw Zeeland kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Nieuw Zeeland beïnvloeden.

De vluchtduur naar Nieuw Zeeland wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur vluchtduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Auckland is 21 uur, maar naar Queenstown doet u er ruim 1 uur langer over. De hoofdstad Wellington bereikt u in een vliegtijd van 22 uur. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Nieuw Zeeland is geen visum nodig.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Nieuw Zeeland is een vaccinatie niet verplicht.

Wilt u zich verder informeren over mogelijke vaccinaties, omdat u wellicht een rondreis maakt en daarbij meerdere landen aandoet, dan vindt u op deze pagina meer informatie: Vaccinaties.

Hoe lang vliegen naar Nieuw Zeeland

Hoelang vliegen naar Nieuw Zeeland? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Nieuw Zeeland een vliegduur heeft van tussen de 21 uur en 23 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook een eventuele overstap of een tussenstop om te tanken kan van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Nieuw Zeeland

Het prijspeil in Nieuw Zeeland ligt ongeveer 11% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Nieuw Zeeland ongeveer 111 Euro moet betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Nieuw Zeeland zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 4% gedaald.

Met het huidige prijspeil behoort Nieuw Zeeland tot de 20 duurste landen ter wereld.

Lokale valuta en pinautomaten

Euro’s omwisselen voor de Nieuw Zeelandse Dollar gaat heel eenvoudig en tegen 0% provisie via GWK Travelex. U kunt uw buitenlandse geld online regelen en vervolgens afhalen bij een van de 51 GWK Travelex vestigingen. U vindt deze vestigingen onder andere op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Ook bij de grotere NS Stations en in diverse stadscentra treft u vestigingen aan. Bij GWK Travelex kunt u ook uw prepaid creditcard, een Cash Passport, regelen. Een Cash Passport is beschikbaar in veel valuta’s en wordt wereldwijd geaccepteerd.

Om direct uw buitenlandse valuta te regelen, klikt u op onderstaande knop. U komt dan rechtstreeks terecht bij GWK Travelex.

Indien u online uw valuta besteld, betaalt u 0% provisie!

 

Vliegtickets

Wereldstekkers / Reisstekkers

Stekkers zijn onderverdeeld in verschillende typen. Elk type past bij één bepaald soort stopcontact. Een aantal typen stekkers past op meerdere soorten stopcontacten. Vaak gaat het hierbij om ongeaarde stekkers die op geaarde stopcontacten passen. Bij het gebruik van een ongeaarde stekker heeft u meer kans op brand of een schok in het geval van kortsluiting. Apparaten die veel stroom verbruiken of een metalen behuizing hebben, hebben vrijwel altijd een geaarde stekker. U kunt hierbij denken aan magnetrons, wasmachines en beeldschermen. Ongeaarde stekkers treft u vooral aan bij opladers en kleine huishoudelijke apparaten.

In Nieuw Zeeland wordt gebruik gemaakt van stekkers van het type I. Stekker type IIn Nederland maken we gebruik van type C en F, en in België van type C en E. Uw apparaten, zoals opladers, muggenstekkers of een föhn passen daardoor niet op stopcontacten in Nieuw Zeeland. U heeft hiervoor dus altijd een verloop of reisstekker nodig.

Brennenstuhl Reisstekkerset

Veel reizigers naar Nieuw Zeeland kiezen voor een zogenaamde reisstekker-set. Een reisstekker-set bestaat uit één verloopstekker met meerdere adapters. Deze adapters maken het mogelijk de reisstekker over de hele wereld te gebruiken. Zo hoeft u maar één keer een reisstekker aan te schaffen ongeacht de landen waar u ooit nog naar op reis gaat! U klikt eenvoudig het juist type adapter op de verloopstekker. De verloopstekker plaatst u in het stopcontact en vervolgens kunt u uw apparatuur daar op aan sluiten.

De reisstekker-set van Brennerstuhl beschikt over 7 adapters (geaard). Hierdoor is deze reisstekker te gebruiken in ruim 150 landen. Voor meer informatie over het gebruik van de reisstekker-set, de landen waarin deze te gebruiken is, of om de reisstekker aan direct te bestellen, klikt u op de groene knop.

Reist u vaak of verblijft u voor langere tijd op uw bestemming dan is een reisstekker-set ideaal.

In sommige gevallen is alleen een reisstekker niet voldoende. Naast het type stekker zijn ook de frequentie en het voltage belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle moderne apparaten geschikt voor de meest voorkomende frequenties en voltages. U kunt dit eenvoudig controleren in de handleiding van uw apparatuur. Ook hebben veel apparaten een sticker waarop deze gegevens op staan. Wanneer uw apparaten niet geschikt zijn voor de frequentie en voltage die gebruikt worden op uw bestemming, dient u ook een omvormer te gebruiken. De frequentie en voltage in Nieuw Zeeland zijn als volgt:

Voltage Frequentie
230 Volt 50 Hz

Reisgidsen

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Nieuw Zeeland?” te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Nieuw Zeeland af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 21 en 23 uur.