Vliegtijd naar Oekraïne

Hoe lang is het vliegen naar Oekraïne?

Vliegtijd naar Oekraïne:
Bestemming Vliegtijd naar Oekraïne Goedkope tickets
Kiev 2 uur 40 minuten Vlucht zoeken
Odessa 3 uur 00 minuten Vlucht zoeken
Sebastopol 3 uur 30 minuten
Simferopol 3 uur 30 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Oekraïne is 3 uur en 5 minuten. De vliegtijd is afhankelijk van de eindbestemming in Oekraïne.

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Oekraïne? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Oekraïne.

Visum

Voor uw bezoek aan Oekraïne is geen visum nodig. Wel moet u tijdig de juiste vaccinaties halen. Lees hieronder hoe u deze vaccinaties tijdig en eenvoudig kunt regelen.

Vaccinatie

In de Oekraïne komen meerdere infectieziekten voor, waarvoor u gevaccineerd dient te worden. Zonder vaccinaties bent u minder beschermt tegen deze infectieziekten met mogelijk ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Regel daarom uw vaccinaties op tijd!

Vaccinaties voor de Oekraïne

Voor uw reis naar de Oekraïne bevelen wij altijd de volgende vaccinaties aan:

  • DTP (€ 23,30)
  • Hepatitis A (€ 53,00)

Afhankelijk van uw reisduur, accommodatie en geplande activiteiten kan een vaccinatie tegen TBC, Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës noodzakelijk zijn.

U kunt uw vaccinatie online regelen bij Meditel. Meditel is gespecialiseerd in preventief medisch onderzoek en vaccinaties. U kunt nu online een afspraak inplannen, op het tijdstip dat u het beste uitkomt, bij één van de 34 vestigingen. U vindt deze vestigingen in het gehele land. Er is er dus altijd een vestiging dicht bij u in de buurt!

Klik op onderstaande groene knop om direct een afspraak te maken bij Meditel Reisvaccinaties.

Vaccinatie afspraak makenVoordelen vaccinaties Meditel

Meditel werkt uitsluitend met gespecialiseerde artsen, die tijdens uw consult, op basis van uw gezondheid, uw reisbestemming en de reisduur, direct de juiste vaccinaties geven. U regelt dus alles in één bezoek!

De kosten van uw vaccinaties blijven beperkt doordat zorgverzekeraars (een deel van) de kosten betalen.

Malaria

In de Oekraïne komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Oekraïne staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft als u naar Oekraïne op reis gaat!

Prijzen in Oekraïne

Het prijspeil in Oekraïne ligt ongeveer 59% lager dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Oekraïne ongeveer 59 Euro minder hoeft te betalen (omgerekend vanuit de lokale valuta).

De prijzen in Oekraïne zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 24% gedaald. Met deze daling behoort Oekraïne tot de 10 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Oekraïne tot de 5 goedkoopste landen.

Reisgidsen