Vliegtijd naar Oostenrijk

Hoe lang is het vliegen naar Oostenrijk?

Vliegtijd naar Oostenrijk:
Bestemming Vliegtijd naar Oostenrijk Goedkope tickets
Graz 01 uur 40 minuten
Innsbruck 01 uur 15 minuten Vlucht zoeken
Klagenfurt 01 uur 45 minuten
Linz 01 uur 30 minuten
Salzburg 01 uur 25 minuten Vlucht zoeken
Wenen 01 uur 30 minuten Vlucht zoeken

Eenvoudig in gebruik!

De vliegtijd naar Oostenrijk is 1 uur en 40 minuten.

Vliegt u liever vanaf Brussel? Kijk dan hier: Vliegtijd Brussel Oostenrijk

Bent u op zoek naar alle relevantie reisinformatie voor bestemming: Oostenrijk? Hieronder vindt u alle informatie die u zoekt. Klik op één van onderstaande buttons voor uitgebreide informatie over het onderwerp. Of scroll naar beneden om te zien hoe lang het vliegen is naar alle steden/regio’s in Oostenrijk.

Hoe lang is het vliegen naar Oostenrijk

Hoe lang het vliegen is naar Oostenrijk wordt sterk beïnvloed door het type vliegtuig waarmee u vliegt. De vliegtijd naar Oostenrijk kan door het vliegtuigtype zomaar 10% verschillen. Zo vliegt een Airbus A380 met een gemiddelde snelheid van boven de 950 km/u, terwijl een Boeing 747 “slechts” 890 km/u vliegt. Naast het type vliegtuig maken ook de route, windrichting en de windkracht een belangrijk onderdeel uit van de factoren die het antwoord op de vraag hoe lang is het vliegen naar Oostenrijk beïnvloeden.

De vluchtduur naar Oostenrijk wordt daarnaast ook beïnvloed door de tijd die het vliegtuig moet taxiën en wachten voordat het mag opstijgen. Zo bedraagt, op Schiphol, de taxitijd van de terminal naar de Polderbaan ongeveer 15 minuten meer dan naar de Aalsmeerbaan. Hoewel deze additionele tijd niet direct tot de vliegtijd kan worden gerekend zal wel uw totale reisduur toenemen.

Uiteraard is ook uw eindbestemming belangrijk voor de vliegtijd. De vliegtijd naar Innsbruck bedraagt 1 uur en 15 minuten, maar naar Graz doet u er 25 minuten langer over. De hoofdstad Wenen bereikt u in een vliegtijd van 1 uur en 30 minuten. Lees verder op deze website voor uitgebreide informatie over uw bestemming.

Visum

Voor uw bezoek aan Oostenrijk is geen visum nodig.

Vaccinatie

Voor uw bezoek aan Oostenrijk zijn geen vaccinaties nodig.

Malaria

In Oostenrijk komt geen Malaria voor. U heeft dus geen Malaria pillen nodig voor uw reis.

Risico op teken / Ziekte van Lyme

Tekenpincet bestellen

Oostenrijk staat erom bekend dat er mogelijk teken besmet zijn met de Borrelia bacterie. Deze bacterie is de veroorzaker van de ziekte van Lyme.

Deze ziekte veroorzaakt in het eerste stadium griepachtige symptomen. In het tweede stadium kunnen neurologische, gewrichts- en / of hartklachten optreden. Wanneer de ziekte van Lyme te laat wordt behandeld kunnen deze klachten van blijvende aard zijn. Doordat de symptomen van het eerste stadium vaak niet in verband worden gebracht met een tekenbeet lopen veel mensen ongemerkt rond met een besmetting. Hierdoor is de kans om in het tweede stadium terecht te komen groot.

Om besmetting met de Borrelia bacterie te voorkomen, is het belangrijk dat u tijdig en veilig de teek van uw huid verwijderd. Het veilig verwijderen van een teek doet u met een speciale tekenpincet. Gebruik voor het verwijderen van een teek nooit een normale pincet. Als u een normale pincet gebruikt, loopt u namelijk het risico dat de teek speeksel in de wond achter laat. Hierdoor neemt de kans op besmetting aanzienlijk toe.

Er is geen vaccinatie tegen de ziekte van Lyme mogelijk en iedere tekenbeet kan voor een nieuwe besmetting zorgen. Zorg daarom dat u altijd een tekenpincet paraat heeft!

Hoe lang vliegen naar Oostenrijk

Hoelang vliegen naar Oostenrijk? Als stelregel zou je kunnen aanhouden dat een rechtstreekse vlucht naar Oostenrijk een vliegduur heeft van tussen de 1 en 2 uur. De vliegtijd is natuurlijk sterk afhankelijk van de stad waar je op vliegt. Ook eventuele overstappen of een tussenstop om te tanken kunnen van invloed zijn op de totale vliegtijd.

Prijzen in Oostenrijk

Het prijspeil in Oostenrijk ligt ongeveer 14% hoger dan in Nederland. Dit houdt in dat u voor een product dat in Nederland € 100,- kost, u in Oostenrijk ongeveer 4 Euro meer moet betalen.

De prijzen in Oostenrijk zijn sinds 2011, ten op zichte van het prijspeil in Nederland, met ongeveer 11% gedaald. Met deze daling behoort Oostenrijk tot de 30 landen waar de prijzen het hardst dalen.

Met het huidige prijspeil behoort Oostenrijk tot de 25 duurste landen ter wereld.

Samenvatting

Met deze pagina hopen wij uw vraag “Hoe lang is het vliegen naar Oostenrijk te hebben beantwoord. Kiest u er voor naar Oostenrijk af te reizen, houdt dan rekening met een vliegtijd van tussen de 1 en 2 uur.